Life

Bancnota pentru care poți lua 5000 de euro. E din 2003 și se vinde pe OLX

Bancnota care te poate îmbogăți dacă o ai acasă. Chiar dacă nu a fost emisă în mod oficial, este un adevărat magnet pentru colecționari.
25.06.2024 | 16:32
Bancnota pentru care poti lua 5000 de euro E din 2003 si se vinde pe OLX
Bancnota veche care a ajuns să coste o adevărată avere în prezent. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În prezent, bancnotele vechi reprezintă o reală afacere. Cei care le dețin pot spune că se îmbogățesc peste noapte. Nu este de mirare, având în vedere că pentru unele modele, colecționarii sunt dispuși să plătească mici averi.

Bancnota care te poate îmbogăți dacă o ai acasă

Bancnotele vechi au fost mereu la mare căutare. Banii scoși din circulație de ani buni au devenit pentru posesori o adevărată comoară. Drept dovadă, astfel de anunțuri sunt la ordinea zilei.

ADVERTISEMENT

Colecționarii care vor să intre în posesia bancnotelor rare, trebuie să fie dispuși să plătească sume mari de bani. Proprietarii lor nu prea sunt dispuși să negocieze, așa că un preț mai mic nu este niciodată o variantă.

De data asta, o bancnotă veche le-a atras atenția tuturor. Proprietarul ei a postat anunțul pe OLX și a reușit să stârnească o mulțime de reacții. În timp ce unora li s-a părut mult prea mare prețul, alții sunt de părere că bancnota este o adevărată comoară.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de alte bancnote care, de obicei, provin din România, bancnota care se vinde cu 5.000 de euro vine direct din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre bancnota de 1.000.000 de dolari pe care nu mulți au avut ocazia să o vadă.

Românul vinde bancnota cu 5.000 de euro

Ei bine, pe lângă faptul că provine din America, multora li s-a mai părut ceva dubios. Și anume, faptul că nu Statele Unite ale Americii nu au emis niciodată o bancnotă atât de mare.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, America nu a emis niciodată o astfel de bancnotă, dar asta nu înseamnă că este falsă. Românul care o vinde, cel mai probabil, a intrat întâmplător în posesia ei, căci nu au fost prea des întâlnite.

Specialiștii susțin că aceste bancnote au fost emise în scopuri promoționale, de diverse companii. Bancnotele acestea nu au fost niciodată folosite în scopuri comerciale, însă, reprezintă o adevărată atracție pentru colecționari.

ADVERTISEMENT

Românul cere 5.000 de euro pentru ea și, cu siguranță, a atras atenția multora cu anunțul lui. Cei care colecționează astfel de bancnote sunt dispuși să plătească oricât pentru a intra în posesia lor.

Nu doar bancnotele din America atrag colecționarii ca un magnet. Bancnotele din România sunt și ele la mare căutare, mai ales că majoritatea au fost scoase din circulație în urmă cu mulți ani.

ADVERTISEMENT
Tags: