Life

Bancnota românească care se vinde cu peste 40.000 de euro. Te îmbogățești dacă o mai ai în casă

Leul scos la vânzare cu peste 40.000 de euro. Poți fi o persoană bogată dacă se mai găsește prin lucrurile din locuință.
11.05.2023 | 11:51
Bancnota romaneasca care se vinde cu peste 40000 de euro Te imbogatesti daca o mai ai in casa
Leul scos la vânzare cu peste 40.000 de euro. Poți fi o persoană bogată dacă se mai găsește prin lucrurile din locuință. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Bancnota românească care se vinde cu peste 40.000 de euro, pe site-urile de specialitate. Te îmbogățești dacă o mai ai în casă. A fost pusă în circulație în urmă cu 25 de ani și este destinată colecționarilor de pretutindeni.

Leul scos la vânzare cu peste 40.000 de euro. Poți fi o persoană bogată dacă se mai găsește prin lucrurile din locuință

Leul scos la vânzare cu peste 40.000 de euro are valoarea de 5.000 de lei și este din anul 1998. Poți fi o persoană bogată dacă se mai găsește prin lucrurile din locuință pentru că aceste hârtii au mai rămas foarte puține.

ADVERTISEMENT

Este una dintre cele mai cunoscute bancnote emise de Banca Națională a României în perioada post-comunistă. Are chipul lui Lucian Blaga, care este un poet, dramaturg și filosof român studiat de elevi la școală.

În plus, face parte din seria introdusă pe piața din țara noastră în urmă cu 25 de ani. Potrivit vânzătorilor de pe OLX, aceasta este catalogată sub codul P#107b, în centrul său aflându-se o narcisă galbenă, o floare reprezentativă pentru români și un simbol al primăverii și al renașterii naturii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe cealaltă parte bancnota de 5.000 de lei are desenată o frunză de viță de vie în partea centrală stânga, iar în mijloc se află un crucifix, simbol religios important. Are dimensiunile standard din anul 1998.

Concret, are o înălțime de 64.00 mm și o lățime de 145.00 mm. Este tipărită pe hârtie și a fost produsă de Regia Autonomă Imprimeria Băncii Naționale a României. Este destinată colecționarilor care trebuie să scoată bani frumoși din buzunar.

ADVERTISEMENT

Mai exact, o singură banconotă se vinde cu peste 40.000 de euro și poate ajunge și la sume mai mari. Un alt vânzător din țară cere 50.000 de euro, precizând că nu este dispus să negocieze, adică să mai lase din preț.

Bancnota de 5.000 de lei
Bancnota de 5.000 de lei care se vinde cu peste 40.000 de euro. Sursa foto. olx.ro

Bancnotele românești, o investiție pentru colecționari

Bancnotele românești au ajuns în ultima perioadă să fie o investiție serioasă pentru colecționarii de pretutindeni. Foarte multe persoane sunt dispuse să le aibă în palmares, chiar dacă trebuie să scoată bani mulți din portofel.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, cea de 2.000 de lei, cu echipsa din anul 2000 are, de asemenea, un preț exorbitant. Primul leu din Europa imprimat pe suport de plastic este scos la vânzare pe site-urile de specialitate cu 25.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: