News

Bancnote false de 50 și 100 de euro la casele de schimb. Polițiștii au ridicat peste 2.800.000 de dolari. Update

Acuzați de punerea în circulaţie a unor bancnote false de 50 și 100 de euro, trei tineri din Botoșani au fost arestați recent de polițiști, care anterior au organizat percheziţii domiciliare şi un flagrant delict.
14.07.2022 | 10:47
Bancnote false de 50 si 100 de euro la casele de schimb Politistii au ridicat peste 2800000 de dolari Update
Poliția recomandă să verificați cu atenție bancnotele noi. Foto: pxhere.com
ADVERTISEMENT
14-07-2022
09:58

Polițiștii au ridicat milioane de dolari falși de la o societate comercială

În cadrul cercetărilor, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani (SCCOB) au ridicat peste 2.800.000 de dolari și aproximativ 70.000 de euro.

Toate bancnotele ridicate de la o societate comercială din județul Suceava erau false. Conform gazetabt.ro, cei trei tineri arestați luau bancnotele false chiar de la societatea controlată recent de SCCOB

ADVERTISEMENT

Cei care au falsificat mai multe bancnote de 50 și 100 de euro au vârste cuprinse între 20 și 22 de ani. Acuzațiile formulate la adresa lor vizează punerea în circulaţie de monedă străină şi înşelăciune.

Bancnote false de 50 și 100 de euro în Botoșani

În perioada 11-12 iulie 2022, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Botoşani, la persoane bănuite de punere în circulaţie de monedă străină şi înşelăciune”, au transmis joi reprezentanții IPJ Botoşani.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor obținute de anchetatori, cei trei tineri au acționat între lunile martie și iulie. Practic, aventura lor în lumea falsificatorilor nu a durat mai mult de patru luni. Era greu să nu fie descoperiți având în vedere că aceștia și-au plasat bancnotele false la mai multe case de schimb valutar.

Bancnotele de 50 și 100 de euro plasate de grupul infracțional nu aveau elementele de siguranţă specifice celor autentice. Ulterior, mai multe persoane din județ au încercat să le schimbe la casele de schimb valutar.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, plângerile au ajuns pe biroul polițiștilor, care au demarat cercetările și au ajuns repede la cei trei tineri. Astfel a fost pregătită acţiunea de prindere în flagrant delict a unui tânăr de 20 de ani.

Există suspiciuni că grupul infracțional e mai mare

Individul locuia în municipiul Dorohoi și asupra lui au fost descoperite 25 de bancnote de 100 şi 50 de euro. De asemenea, oamenii legii au descoperit că tânărul falsificator avea nouă telefoane mobile.

ADVERTISEMENT

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în acest caz, au fost descoperite opt telefoane mobile şi patru cartele sim. Cu toate că la audieri au fosu aduse inițial nouă persoane, în cele din urmă au fost arestați preventiv doar cei trei tineri.

În prezent, oamenii legii încearcă să afle mai multe informații pentru a descoperi gradul de implicare al celorlalte persoane. Totodată, se urmărește stabilirea întregii situaţii de fapt.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului de presă remis de IPJ Botoșani, se are în vedere luarea măsurilor legale faţă de toate persoanele implicate în comiterea faptelor amintite.

ADVERTISEMENT