News

Bancomat aruncat în aer în București. Hoții au folosit o tehnică a teroriștilor jihadiști. FOTO

22.05.2019 | 12:33
Bancomat aruncat în aer în București. Hoții au folosit o tehnică a teroriștilor jihadiști. FOTO
Așa arată bancomatul de pe Theodor Palaldy, în urma jafului. Sursa foto:libertatea

Ies la iveală noi detalii surprinzătoare în cazul bancomatului din Capitală aruncat în aer zilele trecute. Au fost date publicității primele imagini de la jaful desfășurat duminică, 19 mai, la o unitate bancară din zona Bulevardului Theodor Pallady.

Hoții au apelat la o metodă jihadistă

Potrivit Antena 3, hoții au apelat la o metodă inedită, prin care au reușit să sustragă suma de 350.000 de lei. Mai concret, substanța explozivă cu ajutorul căreia au incendiat bancomatul nu se găsește nicăieri în țara noastră. Specialiștii susțin că respectivul compus chimic artizanal, cunoscut sub numele de „Mama lui satana”, este folosit de regulă în operațiunile teroriste ale jihadiștilor.

Autoritățile au demarat deja o anchetă, pentru a prinde făptașii și a stabili modul în care aceștia au intrat în posesia unei astfel de substanțe chimice puternice. Totodată, împeună cu reprezentanții băncii, se va face evaluarea tuturor pagubelor.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale bancomatului jefuit. Sursa foto:antena3
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale bancomatului jefuit. Sursa foto:antena3

Ce spun specialiștii despre această substanță

Este ceva nou pentru România și acest lucru creează un pericol neașteptat pentru țara noastră. Este clar că a venit de pe plan extern, acest explozibil, sursa nu este din România și trebuie văzut din ce țară provine”, a declarat Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informații, pentru sursa citată.

În această dimineaţă, în jurul orei 04.20, prin apel 112, Sectia 13 Poliţie a fost sesizată despre faptul ca dintr-o filială bancară de pe bulevardul Theodor Pallady, s-a auzit un zgomot foarte puternic, iar bancomatul este distrus” , se arată în comunicatul Poliției Capitalei, dat publicității la scurt timp după jaf.

Locuitorii de pe Bulevardul Theodor Pallady au fost cei care au alertat autoritățile în jurul orei 04:30, speriați de zgomtul puternic, asemenea unei bubuituri. La fața locului și-au făcut apariția în scurt timp mai multe echipaje de pompieri, descarcerări, ambulanțe, dar și echipaje de poliție. A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de distrugere și furt calificat, iar cercetările vor continua.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri