News

Bancomat aruncat în aer la Castelu. Primul lucru pe care l-au făcut hoții

Un bancomat a fost aruncat noaptea trecută în aer chiar lângă sediul primăriei din comuna constănțeană Castelu
18.11.2022 | 11:57
Bancomat aruncat in aer la Castelu Primul lucru pe care lau facut hotii
Bancomatul mai fusese forțat cu ceva vreme în urmă Foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Explozia s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orelor 03.00-04.00. Bancomatul urma să fie ridicat de bancă pentru ca nu era rentabil.

Bancomat aruncat în aer la Castelu. Primul lucru pe care l-au făcut hoții

Aparatul era localizat chiar lângă sediul Primăriei Castelu. Potrivit presei locale, bancomatul se află într-o clădire cu trei camere dintre care una era destinata bancomatului, una festivităților și una Poliției Locale.

ADVERTISEMENT

Din fericire nu se afla nimeni în clădire și nu există victime.

Bancomatul era supravegheat video, însă se pare că hoții au distrus camera de supraveghere.

La fața locului s-au deplasat și echipaje SRI, chemate de către Poliție deoarece a fost vorba despre explozibil. De asemenea, la locul exploziei a fost adus și un câine de urmă.

„Astăzi, în jurul orei 3.15, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bancomat din comuna Castelu a fost spart.

ADVERTISEMENT

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar bancomatul este distrus ca urmare a unei explozii.

Cercetările au fost preluate de polițiști ai Serviciului Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. 

ADVERTISEMENT

În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii identității persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun”, a informat IPJ Constanța.

Bancomatul ar mai fi fost forțat și în urmă cu două săptămâni, potrivit relatărilor unui polițist local. Acesta a mai precizat că atunci au venit cei de la Poliția Medgidia, au făcut investigații, dar nu s-a constatat că ar fi fost sustrași bani. În continuare, se fac cercetări.

ADVERTISEMENT

„Am auzit că azi noapte s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Localitatea este supravegheată cu cameră. Dar cei care au venit au tăiat firele de la camerele de supraveghere. Acesta a fost primul lucru pe care l-au făcut. Bancomatul avea bani în el, era funcțional”, a spus polițistul local, citat de Ziua de Constanța.

ADVERTISEMENT