News

Bancomat furat cu excavatorul în Italia. Momentul a fost filmat de martori

Bancomat furat cu excavatorul din Italia, chiar de sub nasul angajaților băncii. Întreg momentul a fost filmat de un martor.
14.03.2023 | 13:37
Bancomat furat cu excavatorul in Italia Momentul a fost filmat de martori
Bancomat furat în Italia. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Bancomat furat cu excavatorul de hoți, în timp ce cetățean italian a surprins momentul inedit din fața oficiului poștal din Valverde, Catania, cu excavatorul. Hoții nu au stat pe gânduri și au furat bancomatul direct din peretele instituției, după care l-au urcat într-o dubă și au plecat în câteva minute.

Bancomat furat cu excavatorul

Polițiștii încearcă acum să afle dacă între furturile de acum există o legătură cu restul furturilor de bancomate din Trapani și Marsala, în condițiile în care modul de a proceda al hoților e similar. Cazul aduce aminte de cel din Constanța, unde în spatele loviturii au fost tot mafioți italieni, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Mai exact, o femeie din mafia italiană Ndragheta, care a aruncat în aer două bancomate în Constanța în doar 10 zile, împreună cu un român în vârstă de 48 de ani. Cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce distrugeau bancomatul, chiar de sub ochii unor trecători în miez de noapte.

Cei doi au fugit cu 90.000 de lei câți se aflau în bancomatul din Mamaia, conform lui Cristi Hagea, directorul adjunct ADPP. ”Unul dintre paznici a auzit explozia. Explozia a însemnat, pe lângă zgomot, și foarte multe materiale care au fost aruncate în interiorul pavilionului. A sunat imediat la 112 și a ieșit afară după cei care au comis fapta. I-a văzut, a încercat să îi prindă, nu a reușit. Paznicii nu sunt înarmați”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Digi 24 scria că Andreea Ambroze e femeia din spatele atacului, o mafiotă Ndraghetă cu experiență în astfel de lovituri. ”Cei doi mai sunt suspectați și de comiterea unei astfel de infracțiuni în localitatea Castelu, dar și de o altă tentativă, prin același mod de operare, din stațiunea Mamaia, tot din cursul acestei luni.

Cei doi erau filați de poliție încă de acum 10 zile, de când au detonat bancomatul din localitatea Castelu. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța”, transmitea și IPJ Constanța în acele momente

ADVERTISEMENT

Un român a furat PIN-ul unor femei

Nu toți fură bancomatele. Alți cetățeni preferă să fure doar pinul de la carduri, cum e și cazul unui bărbat din Italia care a scos 3.500 de euro de la bancomat, profitând de neatenția unor femei cărora le-a furat PIN-ul. Potrivit Știri Diaspora, românul a produs paguba în Bologna.

Bărbatul s-a ales acum cu o brățară electronică și arest la domiciliu, deși aici nu era vorba de un bancomat furat, nefiind la prima ispravă de acest gen.
”Un comerciant a raportat poliției comportamentul suspect al bărbatului, care părea să urmărească mai multe persoane care se îndreptau spre bancă. Astfel, carabinierii de la stația din Bologna l-au oprit și l-au percheziționat. După, l-au dus la secție, unde cele două victime l-au recunoscut la cazarmă, executându-se un mandat de cercetare penală împotriva lui pentru jaf și furt calificat”, transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

Victimele l-au identificat pe bărbat ca fiind un bărbat cu barbă închisă la culoare, de înălțime medie și de constituție subțire”. Mai mult, polițiștii au stabilit că acesta avea “antecedente cu poliția pentru infracțiuni contra patrimoniului, în special furt calificat, înșelăciune, tâlhărie și utilizare frauduloasă a cardurilor de credit, fusese arestat recent, în executarea unei ordonanțe de arestare preventivă emise de Autoritatea Judiciară din Verona, pentru o infracțiune similară celei de la Bologna”.

ADVERTISEMENT
Tags: