News

Bancul preferat al lui Nicolae Ceauşescu, dezvăluit de Dumitru Dragomir: “Tremurau toţi de frică”

31.08.2019 | 10:30
Bancul preferat al lui Nicolae Ceausescu dezvaluit de Dumitru Dragomir Tremurau toti de frica

Nicolae Ceaușescu a fost fără îndoială unul dintre cei mai duri conducători din istoria țării noastre, sădind nu doar respectul, ci și teama în sufletele românilor. Cu toate acestea, unele persoane care l-au cunoscut îndeaproape  susțin că temutul dictator avea și o latură umană, pe care o ținea adesea bine ascunsă.

Dumitru Dragomir a depănat amintiri din perioada comunistă

Printre aceste persoane se numără și Dumitru Dragomir. Într-un interviu acordat recent, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a rememorat experiențele trăite în era comunistă, relatând un episod inedit ce îl are în prim-plan chiar pe omul care a condus cu mână de fier Partidul Comunist Român până la Revoluția din 1989.

Am luat si masa cu Ceausescu. M-a pus sa-i spun un banc. Tremurau toti, le era frica. Toti imi faceau semne sa tac, dar la tupeul meu am spus”, a declarat Mitică Dragomir pentru Gazeta Sporturilor.

Bancul spus de Mitică Dragomir l-a făcut pe Nicolae Ceaușescu să râdă cu lacrimi. Sursa foto: romaniatv.net
Bancul spus de Mitică Dragomir l-a făcut pe Nicolae Ceaușescu să râdă cu lacrimi. Sursa foto: romaniatv.net

Bancul cu care Dragomir l-a lăsat mască pe Nicolae Ceaușescu

Pe o navă s-au întâlnit Kennedy, Hrușciov și Ceaușescu. Și, mâncând ei, au zis ‘Să vedem care-i cea mai curajoasa nație din lume!’ Keneddy i-a spus ‘John, arunca-te în ocean, ia cuțitașul meu și să-mi scoți un rechin pe punte!’. John s-a aruncat în ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe punte, iese fară o mână. Hrușciov spune ‘Aliosa, ia aruncă-te tu în ocean, ia lama asta și să-mi scoți trei rechini!’ Poc, poc, poc, scoate trei rechini pe punte, iese fară doua picioare și fară o mana.

Toată lumea ‘O, ce curaj, ce curaj!’. Vine Ceaușescu după ce mai trage o țuică. ‘Bai Mitica, ia arunca-te în ocean, ia lingura asta, vezi daca scoți vreun peștișor să nu ne facem de ras cu americanii și rușii!’ La care ăla zice ‘Intra, ba, dumneata!, nu vezi că-i apa rece?!. Toată asistenta ‘O, ce curaj, ce curaj!‘”, a povestit fostul președinte al LPF, dezvăluind și care a fost reacția temutului dictator. Spre uimirea tuturor celor prezenți, Ceaușescu a gustat gluma din plin și, mai mult decât atât l-a răsplătit pe Mitică Dragomir pentru îndrăzneala sa: „Rădeau de se tăvăleau pe jos. Toată lumea zicea că-ți face, că-ți drege. Tot ce-au vânat mi-au dat mie. Mi-au umplut portbagajul cu prepelițe”.