News

Bancurile pe seama Bisericii pot fi pedepsite cu doi ani de închisoare. Ce a transmis ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. ”De ce să fie luată în râs?”

ÎPS Teodosie a comentat anunțul ministrul justiției din Polonia, care a precizat că strânge semnături pentru revizuirea Codului Penal, astfel încât cei care fac glume despre biserică să fie condamnați la închisoare.
01.08.2022 | 12:12
Bancurile pe seama Bisericii pot fi pedepsite cu doi ani de inchisoare Ce a transmis IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului De ce sa fie luata in ras
ÎPS Teodosie nu agreează glumele despre biserică. Foto: facebook.com/arhiepiscopiatomisului.ro
ADVERTISEMENT

Inițiativa ministrului polonez al justiției a stârnit multe opinii pro și contra, iar ÎPS Teodosie este de partea celor care cred că este nevoie de măsuri punitive, care să apere imaginea bisericii.

ÎPS Teodosie sprijină inițiativa din Polonia

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Arhiepiscopul Tomisului a subliniat că sprijină punctul de vedere exprimat de ministrul polonez, care consideră că o parte a societății a dezvoltat un nivel ridicat de agresivitate față de biserică.

ADVERTISEMENT

Cu privire la acest subiect, în Polonia au fost strânse peste 100.000 de semnături până în prezent și curând s-ar putea ajunge la votul în Parlament. Sursa citată a notat că în iulie 2022, o poloneză primit o amendă de 420 de euro din cauza faptului că a aruncat ouă în poarta unei biserici.

La acest episod s-a ajuns pe fondul unor proteste față de interzicerea avortului. Mai departe vom prezenta părerea Arhiepiscopul Tomisului despre subiect:

ADVERTISEMENT

Sigur că trebuie cumva, cândva, reglementate aceste lucruri. Adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta…

Arhiepiscopul Tomisului crede că trebuie să existe o limită

Și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși. Cred că au întrecut măsura. De aceea ministrul justiției din Polonia s-a gândit la aceste inițiative, ca să nu mai existe aceste tensiuni între credincioși și necredincioși.

ADVERTISEMENT

De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute. Biserica face asistență socială, nu face niciun rău. De ce să fie luată în râs?”, a declarat ÎPS Teodosie.

În continuare, Arhiepiscopul Tomisului a indicat că pedeapsa cu doi ani de închisoare pentru polonezii care râd de biserică se justifică, oarecum. ÎPS Teodosie a completat că fiecare instituție trebuie să fie respectată, iar libertatea de credință nu trebuie să fie batjocorită.

ADVERTISEMENT

Altfel, înaltul ierarh a mai spus că el nu va solicita o măsură similară cu aceea din Polonia, chiar dacă Ministerul Justiției ar solicita asta, întrucât ortodocșii sunt foarte toleranți și întorc obrazul celălalt.

ADVERTISEMENT