Fotbal intern

Bănel Nicoliță, supărat după ce Dică a fost demis de la FCSB: „Mai depinde și de jucători!”

25.12.2018 | 22:00
Banel Nicolita suparat dupa ce Dica a fost demis de la FCSB Mai depinde si de jucatori

Nicolae Dică a fost demis de la FCSB după ce a pierdut derby-ul cu CFR Cluj, scor 0-2. Gigi Becali și-a pierdut răbdarea cu antrenorul său și a cerut imediat după fluierul final al partidei ca Dică să plece de la echipă. Fost coleg la Steaua cu „Nick”, Bănel Nicoliță i-a luat apărarea antrenorului în declaraţiile oferite FANATIK.

Eroul din dubla cu Betis Sevilla este de părere că nu antrenorul a fost de vină pentru faptul că FCSB a pierdut contra clujenilor, ci jucătorii: „Sunt supărat pentru Dică fiindcă el îmi e ca un frate mai mare. Asta e viața de antrenor. Nu e ușor, dar mi-ar fi plăcut ca jucătorii să își dorească mai mult. ‘Dorință’ cred că e cuvântul cel mai potrivit în cazul Stelei. Nu neapărat pentru Dică, dar pentru culorile Stelei, pentru roșu și albastru. Atunci când porți acel tricou, trebuie să îți dai viața pe teren. Nu are cum să te bată CFR când tu ai cei mai buni jucători din România”, a spus Bănel, pentru FANATIK.

Bănel Nicoliță îi ia apărarea lui Dică, după demiterea de la FCSB

Fostul mijlocaș dreapta al Stelei crede că Nicolae Dică s-a achitat foarte bine de sarcini, în partida cu CFR Cluj și doar ghinionul a făcut ca FCSB să piardă duelul de pe Arena Națională„Dică i-a pus foarte bine în teren și Steaua a jucat ok, ați văzut și voi. Dar în teren nu mai depinde de antrenor, depinde și de jucători. Dacă ar fi intrat ocaziile alea la Gnohere… dar Bizonul și-a făcut treaba, să știți. A scos Steaua din multe momente grele”.

Bănel Nicoliță a ajuns la Steaua în ianuarie 2005 și a jucat 6 ani și jumătate la roș-albaștri, până în vara lui 2011, când a plecat la Saint Etienne, în schimbul a 700.000 de euro. El a adunat în total 263 de partide pentru roș-albaștri, cu 35 de goluri și 42 de pase decisive! Bănel a câștigat 2 titluri cu Steaua (2005, 2006), o Cupă a României (2011) și o Supercupă (2006). De asemenea, a fost parte din echipa care a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, dar și în trei sezoane consecutive în grupele Champions League.

Bănel Nicoliță și Nicolae Dică au câștigat împreună 2 titluri și o Cupă a României

37 de selecții și 1 gol are Bănel Nicoliță pentru echipa națională