Fotbal intern

Bănel Nicoliță, eurogol pentru CS Făurei! Fostul jucător al Stelei își scoate echipa din zona retrogradării. VIDEO

06.05.2019 | 18:39
Banel Nicolita eurogol pentru CS Faurei Fostul jucator al Stelei isi scoate echipa din zona retrogradarii VIDEO

Bănel Nicoliță face spectacol în Liga a 3-a! Fostul internațional român este manager, antrenor și fotbalist la CS Făurei. Ajuns la 34 de ani, Bănel a reușit un eurogol într-o partidă extrem de importantă pentru soarta formației sale în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Bănel Nicoliță, gol fabulos în Liga 3

CS Făurei avea numai 26 de puncte, înainte de duelul extrem de important contra celor de la Progresul Spartac. Formația din Capitală a înscris în prima repriză în minutul 24, prin Ciprian Stanciu, și conducea la pauză cu 1-0. În minutul 54, Bănel Nicoliță a reușit să semneze egalarea cu o lovitură liberă executată fix în vinclul porții Progresului. VEZI VIDEO MAI JOS, DE LA MINUTUL 6:30

Golul decisiv pentru trupa manageriată de fostul erou al Stelei a fost semnat de Apostol, în minutul 77. Astfel, CS Făurei urcă până pe locul nouă în Liga a 3, seria 2, cu 29 de puncte. Astfel, CS Făurei are șapte puncte mai multe decât Sportul Chișcani, formație aflată pe primul loc retrogradabil. Seria este dominată de Rapid București. Trupa antrenată de Daniel Pancu este pe primul loc, cu 63 de puncte, nouă mai multe decât principalele urmăritoare, Unirea Slobozia și CS Afumați.

Bănel Nicoliță a decis să se întoarcă în orașul natal, după o carieră importantă la Steaua/FCSB și în Franța

Bănel Nicoliță este originar din Făurei, de acolo unde a fost recrutat de Dacia Unirea Brăila. A urmat apoi transferul la Poli Timișoara, pentru ca apoi să se mute la Steaua/FCSB. Bănel a jucat în 188 de partide pentru roș-albaștri în Liga 1, pentru care a marcat 23 de goluri. Nicoliță a trecut apoi Saint Etienne, FC Nantes, Viitorul, ASA Târgu Mureș și Aris Limassol. El are în palmares două titluri de campion, o Cupa a României și o Supercupă a României, toate cu Steaua, dar și Cupa Ligii Franței, cu Sain Etienne.

„E un risc asumat dar mi-am dorit foarte mult să fiu jucător, antrenor şi acţionar, iar dorinţa mi s-a îndeplinit. Din acest motiv m-am şi lăsat de fotbal, într-un timp foarte scurt. Mai puteam să joc în Liga 1 dar au trecut 6 luni cât am stat. Apoi am plecat la Tg. Mureş şi nu am promovat şi atunci m-am supărat şi am spus „stop”. Am decis să vin aici. Trebuia să fiu eu, aici! Era clar că, dacă nu sunt eu, nu se putea rezolva nimic, cu fondul de jucători care era”
– a povestit Bănel Nicoliță, într-un interviu pentru FANATIK