Sport

Bănel Nicoliță iese la atac. Omul pe care îl consideră vinovat pentru retragerea din fotbal, la doar 31 de ani: „M-a nenorocit!”

Bănel Niculiță a răbufnit la adresa fostului său impresar, Traian Gherghișan. Acesta este acuzat că i-a grăbit retragerea din cariera de fotbalist, la doar 31 de ani.
03.04.2022 | 17:34
Banel Nicolita iese la atac Omul pe care il considera vinovat pentru retragerea din fotbal la doar 31 de ani Ma nenorocit
Bănel Nicoliță, pe când evolua în tricoul roș-albastru. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 263 de meciuri în tricoul roș-albastru, dintre care 15 în grupele Champions League, plus alte 14 în tururile preliminare, precum și trei sezoane petrecute în Franța, la Saint-Etienne. Acestea sunt principalele borne ale carierei lui Bănel Nicoliță, care s-a încheiat, însă, brusc și prematur, la doar 31 de ani.

Bănel Nicoliță, dezvăluiri despre sfârșitul carierei. Omul din cauza căruia s-a retras

Într-un interviu acordat recent, fostul mijlocaș a vorbit, printre altele, despre retragerea din fotbal, lansându-se într-o adevărată tiradă la adresa impresarului Traian Gherghișan, care l-ar fi împiedicat să revină în Hexagon, la Nantes. Președintele clubului și-a exprimat dorința de a-l aduce, părțile căzuseră de acord asupra contractului, pe un salariu deloc de neglijat, dar totul a picat din cauza refuzului de a plăti și comisionul agentului.

ADVERTISEMENT

Oameni buni, eu am crezut maxim în impresarul meu, Traian Gherghișan. M-a nenorocit ca fotbalist, mi-a încheiat cariera. La ce condiție fizică aveam, la 31 de ani, eu mai trebuia să joc cel puțin 7 ani. Președintele lui Nantes avea 24 de ani, tatăl lui era patronul clubului, dar îl lăsase pe el să controleze.

Mergeam zi de zi la el și îmi punea contractul pe masă. ‘Semnează!’, dar eu nu semnam nimic. ‘Te rog, semnează cu noi’. Nu semnam! Voiam să-i dea ceva și domnului impresar șmecher. El îmi zicea: ‘Nu-i dau nimic’ I-am propus altceva: să îmi ia mie 10.000 de euro din salariu, într-un an veneau 120.000 de euro și să-i dea lui măcar 60.000. N-a vrut! Și mi-a zis ceva de genul: ‘Nu-i dau niciun euro, e un golan, un mincinos, nu-i dau‘”, a declarat Bănel Nicoliță, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Regretul carierei: „M-am luat după un om și nu mi-am ascultat instinctul”

Deși oficialul lui Nantes l-a avertizat în repetate rânduri că riscă să pună capăt carierei din cauza impresarului, fostul fotbalist s-a lăsat influențat și a refuzat vehement să semneze contractul. Șase ani mai târziu, acesta a mărturisit că regretă amarnic decizia luată.

Mi-a zis apoi: ‘Dacă nu semnezi și mergi cu el, te lași de fotbal’. Au trecut 6 luni și ce crezi? Așa a fost! Aveam 4 oferte pe masă, Saint Etienne, Nantes, o echipă din Turcia, oferte concrete, trimise pe mail. Eu eram de acord să merg, salariul era ‘parfum’, dar ce să facem? Problema era că nu puteam semna fără el, pentru că aveam un contract beton cu el, urma să plătesc niște compensații.

ADVERTISEMENT

Sunt băiat serios, plecat de jos, nu voiam să mă cert. L-am apreciat pentru că el m-a dus ‘afară’. M-a dus la Saint Etienne. El era ‘zdrențoi’. E regretul carierei mele. M-am luat după un om și nu mi-am ascultat instinctul”, a mai spus Bănel Nicoliță.

Sfat pentru tinerii fotbaliști: „Să deschidă ochii! Te mint în față”

De asemenea, acesta a ținut să le ofere un sfat tuturor tinerilor care visează să-și clădească o carieră de succes în fotbalul actual: „Să deschidă ochii! E important pentru fotbaliștii de azi să știe lucrurile astea. Pentru că te mint că te duc azi, mâine, poimâine, și ajungi să te lași de fotbal. Te mint în față! Ajungi să stai, să aștepți, să crezi după impresar.

ADVERTISEMENT

Vrăjeli! Domnul Giovanni Becali și Anamaria sunt altceva. Am auzit jucători mulțumiți. E altceva. Au vorbit la cluburi pentru ei, în primul rând au mers pe interesul jucătorului. Asta înseamnă să fii om! Când pui în față viața jucătorului. OK, apoi câștigi și tu, că e jobul tău”.

Cât despre șansele ca fotbalul românesc să-și recapete gloria de altădată, „Jardel” – așa cum era poreclit pe când îmbrăca tricoul roș-albastru – s-a arătat extrem de sceptic, din cauza penuriei de jucători valoroși în adevăratul sens al cuvântului, precum cei din generațiile anterioare.

Nu mai batem pe nimeni, frate, nu mai sunt fotbaliști. Aveam Chivu, Mutu, Lobonț, Tamaș, Marius Niculae, Rădoi. Păi, primii jucau pe unde jucau, Mirel îi ‘omorâse’ pe ăia pe la arabi. Aveam jucători, frate! 

Goian juca la Rangers. Eu jucam în Franța. Tamaș a jucat în toate campionatele. Nebunul ăla! Ăla joacă până la 45 de ani! La ce campionat e acum, ăla joacă din talent. Pe bune acum, dacă mă pregătesc 6 luni de zile, intru și eu. Dau scris că joc la Liga 1, dar nu mai am chef”, a conchis Bănel Nicoliță.

ADVERTISEMENT