Fotbal intern

Bănel Nicoliță, înainte de CFR – FCSB. „La Steaua este presiune și când dormi!”

16.09.2018 | 10:09

În prima parte a interviului pentru FANATIK.RO, realizat chiar la Făurei, Bănel Nicoliță a vorbit despre proiectul pentru care s-a dedicat „24 din 24” din vara lui 2017 încoace. Fostul stelist nu îndrăznește să spere că va promova cu Făureiul în liga secundă, având nevoie de un buget de 200.000 de euro pentru un asemenea obiectiv.

Ne-am întors puțin în timp ca să discutăm și despre generația lui Bănel, dar și despre ce se întâmplă în ultimul timp la echipa lui Gigi Becali. Despre actualul antrenor al FCSB, Nicolae Dică, despre ce înseamnă presiunea la acest brand, despre cum și de ce se pierd jucători de valoare când ajung în curtea roș-albaștrilor. Urmează CFR – FCSB! Adică PRESIUNE!

Interviu cu Bănel Nicoliță. „Când a semnat Alibec, credeam că ne duce în Liga Campionilor”

Bănel, generaţia voastră a avut rezultate şi pentru faptul că nu existau „cazuri speciale”, cum a fost cel al lui Alibec…

– V-am spus, noi eram un grup unit. Când ieşeam în oraş, ieşeam toţi. Dar Alibec este un jucător foarte bun. Când a semnat cu Steaua, eram convins că va duce echipa în Champions League. Dar şi el a cedat presiunii, pentru că aici e foarte greu, din toate punctele de vedere. La el nu s-a pus problema că nu ştie să joace fotbal.

Denis Alibec a marcat un singur gol la FCSB în campionatul precedent, motiv pentru care Becali l-a vândut la Astra în această vară
Denis Alibec a marcat un singur gol la FCSB în campionatul precedent, motiv pentru care Becali l-a vândut la Astra în această vară

Dacă Gigi l-ar fi ascultat pe Dică şi ar fi renunţat la Alibec, ar fi câştigat campionatul?

– Steaua a pierdut campionatul pe mâna ei, la Iaşi. Le trebuia un egal, dar n-a vrut Andrei Cristea. N-a vrut soarta. Cine putea să le dea gol, decât tot un fost stelist?… Asta e cea mai mare durere.

Bănel Nicoliță înainte de CFR – FCSB. „Jucătorii foarte buni din provincie cedează când vin la Steaua!”

Prin ce crezi că trece Dică la Steaua?

– Vorbesc cu el des, am discutat şi înaintea meciului cu Rapid Viena. Mă şi gândeam la scorul acela, 2-0, care putea fi remontat, dar asta e viaţa.

Citește și…

  1. Edi Iordănescu este tot mai aproape de FCSB! Crește presiunea pe Dică

  2. Kamer Qaka, amenințat cu moartea: „Dă-ne 1000 de euro sau…”

  3. Atac violent la fostul stelist Florin Gardoș: „Este un nesimțit cât el de mare!”

Acum, înainte de derby-ul cu CFR Cluj, presiunea e cu atât mai mare…

– Dar la Steaua e presiune şi când dormi! Din acest motiv, sunt jucători foarte buni în provincie, care cedează când vin la Steaua. Trebuie să ai grijă de toate aspectele, începând cu viaţa privată. Gigi Becali pune presiune pentru că îşi doreşte ca fotbalistul „X” să joace bine şi să-l vândă. Să ştiţi un lucru: Gigi Becali a ţinut fotbalul românesc! Noi tot îl criticăm, tot îl înjurăm, dar e nedrept. El a cumpărat cei mai buni jucători din România. Păi dacă nu era el, unde mai vindeau, pe bani buni, cei de la Botoşani, ca să dau un exemplu sau de la alte echipe? Nu mai vindeau nimic! Nebunia lui este Champions League, nu Europa League, pentru că de acolo vin bani mulţi. Dar e greu, iar de la anul viitor va fi şi mai dificil, pentru că vor fi mai multe tururi preliminare. Dar şi pe vremea noastră, câte tururi erau…

Interviu cu Bănel Nicoliță. „E momentul ca Steaua să ia titlul”

Dar şi ce salarii sunt la Steaua…

– Oameni buni, să ne înţelegem! Vorbim despre Steaua, singura echipă care are bani şi care a ţinut campionatul României în ultimii 3-4 ani. Spuneţi-mi ce echipă a mai cumpărat jucători de 1-2 milioane de euro! Gigi a dat 1,5 milioane de euro pe Szekely, în 2008 şi a realizat unul dintre cele mai scumpe transferuri din campionatul intern. Apoi a venit Semedo. Legat de presiune, cum juca Semedo la CFR Cluj? Senzaţional. După ce a venit la Steaua, lucrurile s-au schimbat.

În afară de Dică şi de Rădoi, mai sunt colegi cu care mai vorbeşti?

– Cu toţi. Şi mai ales cu Neşu. Trebuia să ajung la Oradea, la meciul caritabil, dar am avut probleme la club. Însă, am rămas aproape de el şi toţi încercăm, pe cât putem, să-l facem mai fericit, pentru că nu-i e deloc uşor. Credinţa l-a ajutat foarte mult. La fel şi oamenii care au rămas lângă el, precum Ogăraru, Lovin… Oamenii alături de care a trăit.

Câştigă FCSB campionatul, după 3 ani de pauză?

– Ar fi momentul. În ultima vreme, l-a pierdut tot pe final. Cu Viitorul, cu CFR-ul…

NU RATAȚI! În ultima parte a interviului pentru FANATIK.RO, Bănel Nicoliță are o reacție virulentă care-l are în prim-plan pe Gigi Becali!