Fotbal intern

Bănel s-a decis: “Nu vreau să mai rămîn la Nantes!”. Ce salariu INFIM încasează

De trei ani, Bănel Nicoliţă joacă în Ligue 1. Contractul lui cu FC Nantes expiră în această vară, când va deveni jucător liber. Am aflat că motivul pentru care Bănel nu joacă nu e...
12.02.2014 | 10:13
Banel sa decis Nu vreau sa mai ramin la Nantes Ce salariu INFIM incaseaza
ADVERTISEMENT

De trei ani, Bănel Nicoliţă joacă în Ligue 1. Contractul lui cu FC Nantes expiră în această vară, când va deveni jucător liber. Am aflat că motivul pentru care Bănel nu joacă nu e accidentarea, ci unele interese interne ale “canarilor”. Nicoliţă a explicat, în exclusivitate pentru “ring”, ce s-a întâmplat în negocierile pe care le-a purtat cu preşedintele clubului, Franck Kita. În septembrie 2013, Bănel Nicoliţă a fost împrumutat de Saint-Etienne la Nantes până în vară, când devine jucător liber de contract. La început, totul era bine pentru internaţionalul român, însă, de pe 3 decembrie, antrenorul Michel Der Zakarian l-a folosit doar sporadic.

Bănel se pregăteşte cu prima echipă, dar este lăsat pe tuşă fără explicaţie. “Sunt hotărât să plec de la Nantes, nu mai este nicio şansă să semnez un alt angajament cu ei. Sunt liber de contract din vară şi am alte perspective. Nu sunt accidentat, mă pregătesc cu prima echipă, însă nu sunt folosit. Este decizia antrenorului şi eu nu pot decât să o respect. Mai este un jucător în aceeaşi situaţie, la final de contract, care nu este folosit. Am avut o discuţie cu preşedintele clubului, dar nu am ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte prelungirea contractului. Asta e viaţa, mergem înainte! Chiar dacă îmi vor mai propune ceva, nu voi semna pentru că m-au deranjat unele lucruri peste care nu pot trece. În primul rând, mi-au oferit un salariu mai mic decât cel pe care îl am acum”, a declarat, pentru “ring”, Bănel Nicoliţă.

ADVERTISEMENT

“Este politica lor şi eu nu am ce face. Dau totul la antrenamente, însă, pur şi simplu, nu mi se dă şansa de a juca. Antrenorul nu prea vorbeşte cu mine, nu-mi dă explicaţii de ce nu sunt folosit. Bine, nici nu sunt genul de fotbalist care să ceară explicaţii… Eu sunt profesionist şi îmi văd de treaba mea, în momentul când va avea nevoie de mine voi intra fără nicio problemă. O să-mi caut altă echipă din vară, la Saint-Etienne nu o să mă întorc şi ştiu ce spun. Vreau o echipă bună de afară. Că o fi Anglia, că o fi tot în Franţa, vom vedea… Eu sunt obişnuit să joc, însă în viaţă sunt şi momente mai puţin plăcute când, fără voia ta, trebuie să faci tuşa“, a continuat internaţionalul român.

Salariile fotbaliştilor au fost mereu subiect de presă, însă, de cele mai multe ori, nu se ia în calcul impozitul din ţara respectivă. Bănel Nicoliţă a lămurit şi acest lucru, spunându-ne cu francheţe care este venitul său anual la Nantes. “Văd că prin presă se scrie că am 400.000 de euro pe an, însă aceasta este suma brută. Impozitul în Franţa este de 47 la sută, deci socotiţi voi cu cât rămân“, a încheiat mijlocaşul

ADVERTISEMENT

Sursa: ziarulring.ro.