Life

Câți bani a câștigat, de fapt, Alessandro Mucea la Superstar România. Premiul de 200.000 de euro, impozitat

Alessandro Mucea a fost desemnat de telespectatori marele câștigător al primului sezon Superstar România! Tânărul de 17 ani nu va rămâne cu tot premiul, căci acesta este impozitat.
18.12.2021 | 11:19
Cati bani a castigat de fapt Alessandro Mucea la Superstar Romania Premiul de 200000 de euro impozitat
Alessandro Mucea, marele câștigător Superstar România. Foto: Captură PRO TV/ Instagram
ADVERTISEMENT

Premiul de 200.000 de euro (un milion de lei vechi) pe care Alessandro Mucea l-a câștigat la Superstar România este impozitat, așa cum se întâmplă cu orice venit obținut din concursurile televizate.

Finala Superstar a avut loc vineri, 17 decembrie, prezentată de Theo Rose, la PRO TV. În etapa finală au ajuns 4 concurenți, iar cel care a reușit să câștige inimile telespectatorilor a fost adolescentul în vârstă de 17 ani.

ADVERTISEMENT

Banii puși în joc de producători nu sunt deloc puțini, chiar și după impozitare. Conform legii, premiul este impozitat cu 10% după ce din total se scade suma de 600 de lei (123 euro).

Cu câți bani rămâne Alessandro Mucea din premiul de la Superstar România

„Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit, cu o cotă de 10%. Cota este aplicată  venitului net determinat prin scăderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu. Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%”, este metoda după care se calculează impozitarea premiilor din concursurile televizate, stipulată în lege.

ADVERTISEMENT

Astfel, din premiul de 200.000 de euro se scade suma de 123 de euro și rămânem cu 199.877 euro. La această nouă sumă se aplică impozitarea de 10%, potrivit legii. Alți 19.987 de euro se duc, așadar, către stat.

Suma pe care o va primi în mână Alessandro Mucea, în cele din urmă, este de 179.890 de euro, adică aproape 900.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Dincolo de talentul muzical, Alessandro a impresionat publicul și cu povestea sa de viață. Tânărul a fost abandonat de mamă când avea doar șase luni, după cum chiar el a dezvăluit la preselecțiile Superstar România.

Cum a arătat clasamentul din marea finală

„Mama a rămas în Italia și m-a adus în România când a murit tatăl meu. Ea a plecat înapoi. Am rămas cu tatăl și cu mama cumnatei mele, iar de la 11 ani m-a luat în grijă fratele și soția lui. Mama s-a întors acum, cu COVID-ul, în țară”, spunea Alessandro Mucea la audițiile show-ului de la PRO TV.

ADVERTISEMENT

Pe locul 4 în marea finală a fost Maria Jugănaru, iar podiumul a fost completat de Romina Apostol (locul 3) și Alexandru Precup (locul doi).

Finaliștii au cântat în finală împreună cu artiști extrem de cunoscuți din România. Biletul câștigător i l-a adus solista Ami tânărului câștigător. Pe scenă au urcat, alături de alți finaliști, EMAA, Irina Rimes și Liviu Teodorescu.

 

 

ADVERTISEMENT