Life

Cu câți bani rămân, de fapt, câștigătorii Asia Express. Marele premiu este impozitat!

Marele premiu de la Asia Express este de 30.000 de euro, însă câștigătorii nu vor băga în buzunar toți banii, întrucât suma este impozitată de către stat.
28.11.2021 | 19:08
Cu cati bani raman de fapt castigatorii Asia Express Marele premiu este impozitat
Câștigătorii Asia Express, dezvăluiți în finala din 28 noiembrie 2021. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Câștigătorii Asia Express vor rămâne cu mai puțini bani după impozitarea premiului de 30.000 de euro. Acest lucru nu este o noutate. Taxele se aplică indiferent dacă vorbim despre un concurs transmis la televizor ori într-un alt cadru.

Legea prevede foarte clar un lucru: orice câștig în urma unei competiții este impozitat de către stat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, veniturile din premii se impozitează reținându-se la sursă o cotă de 10% aplicată venitului net determinat printr-un calcul destul de simplu.

Câți bani câștigă, de fapt, învingătorii de la Asia Express

Dând la o parte impozitul, câștigătorii Asia Express urmează să primească în conturi nu 30.000, ci mai puțin. Premiul final e de 26.890 euro.

ADVERTISEMENT

Premiul real valorează în lei în jur de 134.000, o sumă deloc neglijabilă. La ea se adaugă și salariile pe care concurenții le-au obținut în urma semnării contractului pe durata celor două luni de filmare în Turcia, Azerbaijan și Israel.

„Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit, cu o cotă de 10%. Cota este aplicată  venitului net determinat prin scăderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu. Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%”, se arată în legea impozitării câștigurilor din premii.

ADVERTISEMENT

Din suma de 30.000 de euro, se scade 123, echivalentul aproximativ a 600 de lei, din care rămânem cu 29.877 euro. Din venitul net, statul reține încă o dată 10%, de aici rezultând premiul final de 26.890 de euro.

Mihai Petre și Elwira, dați drept câștigători

Pentru marele premiu de la Asia Express s-au luptat până în ultima clipă două echipe. Finaliștii celui de-al patrulea sezon au fost Mihai Petre și soția lui, Elwira, pe de o parte și Emi și Cuza de la Noaptea Târziu, de cealaltă parte.

ADVERTISEMENT

Filmările la cel de-al patrulea sezon al reality-show-ului de la Antena 1 au durat în jur de două luni. Din competiție au făcut parte mai multe vedete. Au participat mai multe echipe precum Adriana Trandafir și fiica ei, Maria Speranța ori Lidia Buble și sora ei, Estera, printre ultimele eliminate.

Marii câștigători ai competiției sunt dați, pe surse, coregraful Mihai Petre și soția lui, Elwira. Rămâne de văzut dacă speculațiile apărute în urmă cu mai bine de o lună și jumătate se vor adeveri. Poate că vom avea parte de o surpriză, campioni putând fi Cuza și Emi, doi concurenți a căror evoluție a luat prin surprindere pe toată lumea.

 

ADVERTISEMENT