Sport

Câţi bani bagă DDB lunar la Dinamo! Oficialii clubului caută noi surse de finanţare. Exclusiv

DDB rămâne unul dintre principalele surse de finanţare de la Dinamo. Deşi clubul se menţine pe linia de plutire, oficialii caută noi surse de finanţare, fiind îngrijoraţi de faptul că nu vor putea susţine cheltuielile.
20.11.2021 | 11:05
Cati bani baga DDB lunar la Dinamo Oficialii clubului cauta noi surse de finantare Exclusiv
Suporterii lui Dinamo pe Arena Naţională
ADVERTISEMENT

Dinamo se află în insolvenţă şi face paşi către o revenire la normal. Deocamdată paşii sunt mici după managementul dezastruos al lui Pablo Cortacero, care a adunat cheltuieli de 7,5 milioane de euro la club.

Planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar RTZ & Partners a fost votat în proporţie de 90% de creditori, iar nivelul datoriilor acceptate a ajuns la aproximativ 5,3 milioane de euro. Însă, cheltuielile vin lunar la Dinamo şi ele trebuie să fie acoperite fără întârziere.

ADVERTISEMENT

Câţi bani bagă DDB lunar la Dinamo! Fără ajutorul fanilor, clubul ar intra în faliment

Fanii din programul DDB sunt principalii finanţatori ai clubului, după ce au preluat conducerea de la administraţia spaniolă. Suporterii-acţionari au plătit salarii, datorii şi au făcut tot ce a depins de ei ca să ţină clubul în viaţă.

Şi acum, fanii din DDB dau cei mai mulţi bani la echipă, fără de care Dinamo ar dispărea. Din informaţiile FANATIK, suporterii virează lunar în conturile clubului între 40.000 şi 70.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dinamo nu îşi permite întârzieri salariale în insolvenţă!

În condiţiile în care Dinamo este în insolvenţă şi cheltuielile trebuie plătite la zi, fără întârzieri, sumele investite de DDB ţin clubul în viaţă. În ultimele luni, pentru a asigura necesarul lunar pentru plata salariilor, “câinii” au primit o mână de ajutor de la alţi oameni de afaceri.

Aşa cum FANATIK a anunţat, pentru plata salariilor de pe luna septembrie, Nicolae Badea a virat 60.000 de euro în conturile clubului, iar omul de afaceri Marian Iuhasz a plătit alţi 50.000 de euro. Asta pe lângă sumele virate de cei din DDB.

ADVERTISEMENT

Oficialii lui Dinamo, preocupaţi să găsească noi surse de finanţare

Din informaţiile noastre, oficialii lui Dinamo sunt foarte preocupaţi de căutarea unor noi surse de finanţare, în condiţiile în care se fac eforturi mari pentru a se acoperi toate cheltuielile lunare din veniturile actuale.

FANATIK a anunţat că reprezentantul administratorului judiciar RTZ & Partners, Răzvan Zăvăleanu, a demarat negocierile cu un potenţial investitor străin, însă discuţiile sunt în stadiu incipient şi este un proces de durată.

ADVERTISEMENT

În plus, oficialii clubului i-au rugat pe jucători să accepte amânarea cu o lună pentru plata salariilor, motivul fiind întârzierile privind încasarea unei tranşe din drepturile tv, care ar trebui să asigure o stabilitate financiară temporară.

“Câinii” sunt penultimii în clasament! Rednic vrea să arate o altă faţă a echipei în retur

Oficialii lui Dinamo speră să poată achita salariile în cursul săptămânii viitoare, aşa cum au stabilit de comun acord cu jucătorii.

Dinamo se confruntă cu mari probleme şi din punct de vedere sportiv. “Câinii” nu au mai câştigat din august în campionat şi Mircea Rednic speră ca faţa echipeie să se schimbe în retur. În acest moment, Dinamo este penultima în clasament, cu 8 puncte.

  • 5.300.000 de euro sunt datoriile de la Dinamo, conform planului de organizare votat de creditori
  • 2.000.000 de euro au virat fanii din DDB în conturile clubului 
ADVERTISEMENT