News

Bani de la Guvern, la jumătatea lunii, pentru aproape 2,5 milioane de români. Marcel Boloş a făcut un anunţ important şi pentru mame

Bani de la Guvern, la jumătatea lunii iunie. Anunț important pentru aproape 2,5 milioane de români. Și mamele primesc o veste bună
02.06.2023 | 17:13
Bani de la Guvern la jumatatea lunii pentru aproape 25 milioane de romani Marcel Bolos a facut un anunt important si pentru mame
Bani de la Guvern, la jumătatea lunii, pentru aproape 2,5 milioane de români. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bani de la Guvern, la jumătatea lunii iunie. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a dat o veste bună, vineri, pentru aproape 2,5 milioane de români. De asemenea, ministrul a făcut un anunț important și pentru mame.

Anunț pentru românii care beneficiază de vouchere sociale! Ministrul Marcel Boloș spune că următoarea tranșă de 250 de lei va fi dată cetățenilor vulnerabili începând cu data de 15 iunie. Mai exact, 600 de milioane vor ajunge la cei 2,4 milioane de beneficiari.

ADVERTISEMENT

„Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei cătrei toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili”, a scris ministrul Investițiilor pe pagina de Facebook.

Cine beneficiază de vouchere sociale

Voucherele sociale sunt acordate cetățenilor cu venituri mici. Printre aceștia se numără oamenii diagnosticați cu handicap grav, accentuat sau mediu. Cei 250 de lei ajung și la părinții cu cel puțin doi copii în grijă, care au venituri lunare pe membru de familie mai mici ori egale cu 600 de lei.

ADVERTISEMENT

Cardurile sociale sunt livrate și familiilor monoparentale cu venituri modeste. Și persoanele fără adăpost sau familile care „ au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare” se bucură de acest ajutor.

Mai mulți bani pentru mamele din România

Marcel Boloș a anunțat că și ultimele 50.000 de carduri, destinate elevilor vulnerabili din România, au fost încărcate cu suma de 500 de lei. Banii pot fi folosiți pentru achiziționarea rechizitelor și hainelor. De asemenea, ministrul adaugă faptul că din 2024, acest ajutor ar putea crește la suma de 759 de lei.

ADVERTISEMENT

Mamele din România primesc și ele o veste bună. MIPE transmite că în următorii ani, valoarea ajutorului financiar oferit acestora prin programul „Sprijin pentru nou-născuţi”, ar putea ajunge la 3.000 de lei.

„Referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuţi”: pot fi achiziţionate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă etc.

ADVERTISEMENT

Nu pot fi achiziţionate alimente. Închei cu o veste bună. În următorii ani putem creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, aşa că voi propune această măsură în Guvern.”, a adăugat ministrul Boloș.

 

ADVERTISEMENT
Tags: