News

Bani de la Guvern pentru medicii de familie implicați în campania de vaccinare. Suma alocată

21.04.2021 | 16:45
Bani de la Guvern pentru medicii de familie implicati in campania de vaccinare Suma alocata
ADVERTISEMENT

Medicii de familie din România care se vor implica în campania de vaccinare anti-Covid vor primi bani de la Guvern pentru fiecare cetățean imunizat.

Anunțul a fost făcut miercuri, 21 aprilie, de către premierul Florin Cîțu, cel care a anunțat că Executivul are fondurile necesare pentru ca fiecare doctor să fie remunerat.

ADVERTISEMENT

Potrivit proiectului legislativ, pentru fiecare persoană vaccinată în propriul cabinet, medicul de familie va primi 40 de lei. Circa 2.500-3.000 de medici de familie au anunţat că intenționează să participe activ la campania de vaccinare.

Medicii de familie implicați în campania de vaccinare anti-Covid primesc bani de la Guvern

Premierul Florin Cîţu a anunţat că un proiect care prevedere un imbold financiar pentru cadrele medicale de familie implicate în campania de imunizare contra Covid-19 este în curs de avizare la Ministerul Finanțelor.

ADVERTISEMENT

Șeful Executivului dă asigurări că sunt bani sunt pentru medicii de familie, iar documentul ar putea fi aprobat săptămâna viitoare.

”Este în curs de avizare la Ministerul Sănătăţii, aştept să văd forma finală. Sunt fonduri şi dacă vine săptămâna viitoare la şedinţa de Guvern va fi aprobată şi se va aplica imediat după publicarea în Monitorul Oficial”, a declarat Florin Cîţu după şedinţa de Guvern de miercuri.

ADVERTISEMENT

Medicii de familie se vor baza și pe vaccinul Johnson & Johnson

Tot miercuri, premierul a anunțat că, după ce a primit undă verde de siguranță de la Agenția Europeană pentru Medicamente, vaccinul Johnson & Johnson va intra și în campania de imunizare din România.

În urmă cu o zi, coordonatorul campaniei de imunizare din țara noastră, medicul Valeriu Gheorghiță, anunța că vaccinul anti-COVID produs de Johnson & Johnson va ajunge în centrele de vaccinare de săptămâna viitoare. Potrivit acestuia, foarte probabil, acest vaccin va fi folosit în centre drive, centre mobile și ar putea fi alocat și către medicii de familie.

ADVERTISEMENT

O prima tranșă de 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România în 14 aprilie, însă nu a început vaccinarea cu acest ser, autoritățile așteptând concluziile EMA după ce compania a anunțat suspendarea distribuirii vaccinului în UE pentru a examina cazurile extrem de rare de formare de cheaguri de sânge semnalate în SUA după administrarea acestui vaccin.

ADVERTISEMENT