News

Bani de la stat pentru această categorie de români! Cine sunt beneficiarii programului

07.06.2019 | 11:00
Bani de la stat pentru aceasta categorie de romani Cine sunt beneficiarii programului

Aproximativ 1.800 de români care și-au depus dosarele pentru a beneficia de programul de sprijin pentru tomate așteaptă bani de la statul român. Peste 200 dintre aceștia au primit deja pe card sumele promise de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Beneficiarii programului de sprijin pentru tomate au primit bani de la stat

Peste 200 de beneficiari ai  programului de sprijin pentru tomate au primit zilele acestea în conturi sume importante de bani de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Alte 1.757 de dosare se află în proces de analizare și urmează să primească un răspuns.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că au fost demarate plăţile pentru beneficiarii programului de tomate, astfel că, până la data de 5 iunie 2019, un număr de 214 beneficiari şi-au primit deja banii, în sumă totală de 3 milioane lei. Totodată, alte 1.757 de dosare se află în lucru, urmând ca după alimentarea conturilor MADR, banii să ajungă direct la fermieri”, arată un comunicat al MADR.

Totodată, sunt așteptate să fie depuse la Direcțiile Agricole Județene deconturile justificative pentru agricultorii care au valorificat cantitatea minimă necesară de 2.000 kg/1.000 mp. Termenul limită pentru valorificarea producției de tomate este 15 iunie 2019. „Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai şi până în decembrie”, mai precizează reprezentanții MADR.

Subvenția se acordă atât pentru tomatele cultivate în sere, cât și în solarii
Care sunt condițiile de acordare a subvenției de 3.000 de euro/an pentru cultivarea tomatelor. Sursa foto: agrointel.ro

Care sunt condițiile de acordare a sprijinului pentru tomate

Agricultorii care doresc să primească prijin pentru tomate de la statul român trebuie să dețină un teren cultivat exclusiv cu tomate, cu o suprafață de minim 1.000 de metri pătrați. Un alt criteriu ar fi producția de minim 2 kg de tomate/metrul pătrat. În acte, producătorii trebuie să valorifice o cantitate de minim 2.000 de kg de pe suprafața de teren menționată și să aibă documentele necesare pentru a justifica acest fapt.

În plus, producătorii trebuie să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăria pe raza căreia are loc cultivarea suprafețelor cu tomate atât în sere, cât și în solarii. Sprijinul pe care statul îl acordă agricultorilor este în valoare de 3.000 de euro/an.