News

Bani de la stat pentru proiecte de arheologie. Poţi obtine între 10.000 şi 50.000 de lei

Statul roman ofera bani pentru finantarea proiectelor de cercetare arheologica....
10.06.2016 | 13:16
Bani de la stat pentru proiecte de arheologie Poti obtine intre 10000 si 50000 de lei
ADVERTISEMENT

Statul roman ofera bani pentru finantarea proiectelor de cercetare arheologica.

Mai exact, programul debuteaza pe 13 iunie, iar doritorii pot depune fisa-cadru pentru solicitarea de fonduri pana pe 28 iunie.

Valoarea finantarii ce poate fi acordata de Ministerul Culturii unui proiect trebuie sa se incadreze intre 10.000 si 50.000 de lei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul institutiei.

ADVERTISEMENT

Finantarea se da in doua transe: avansul, 30%, se acorda pe baza de factura emisa cu respectarea prevederilor hotararii 264/2003 (care stabileste cadrul legal pentru acordarea avansurilor), iar diferenta de 70% se incaseaza la justificarea in totalitate a proiectului.

Ulterior, proiectele sunt verificate de secretariatul ministerului, pentru a vedea daca indeplinesc toate conditiile, iar apoi Comisia Nationala de Arheologie le ordoneaza in functie de prioritate.

ADVERTISEMENT

Sumele alocate pentru fiecare proiect in parte vor fi afisate pe site-ul Ministerului Culturii in perioada 1-4 iulie, iar depunerea contestatiilor se poate face pana pe 11 iulie, in timp ce rezolvarea lor trebuie sa aiba loc pana pe 22 iulie.

Programul are urmatoarele obiective:

a) cercetarea interdisciplinara;
b) protejarea patrimoniului arheologic prin cercetarea arheologica sistematica si conservarea primara a siturilor de pe teritoriul Romaniei si a siturilor din zonele de interes arheologic prioritar;
c) promovarea folosirii metodelor arheologice in cadrul cercetarii si protejarii vestigiilor arheologice;
d) promovarea si punerea in valoare a siturilor arheologice unde se executa cercetari arheologice sistematice;
e) imbogatirea colectiilor publice ale muzeelor cu bunuri culturale descoperite in cadrul cercetarilor arheologice sistematice;
f) popularizarea, vizibilitatea si promovarea rezultatelor cercetarilor arheologice sistematice.

ADVERTISEMENT

sursa: ziare.com