ADVERTISEMENT
News

Bani de la stat pentru tinerii absolvenți în vârstă de minim 16 ani. Cum pot beneficia de acest ajutor

Autor: Adrian Baciu | 14.07.2020 | 15:35
Bani de la stat pentru tinerii absolvenți în vârstă de minim 16 ani. Cum pot beneficia de acest ajutor
Bani de la stat pentru tinerii absolvenți în vârstă de minim 16 ani. Cum pot beneficia de acest ajutor. Foto: hepta.ro

Vești bune pentru tinerii din România care au împlinit 16 ani și au absolvit o unitate de învățământ.

ADVERTISEMENT

Timp de șase luni, acești tineri pot beneficia de o indemnizație de șomaj reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare,

Condițiile pentru a intra în posesia acestui ajutor nu sunt deloc complicate și se pot rezolva extrem de rapid, anunță oficialii statului.

ADVERTISEMENT

Statul oferă bani pentru tinerii absolvenți în vârstă de minim 16 ani. Cum pot beneficia de acest ajutor

Marți, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă ( AMOFM) Bucureşti a anunțat că absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de şase luni.

Nivelul ajutorului este echivalentul a 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.

ADVERTISEMENT

Indemnizația se acordă tinerilor absolvenți dacă aceștia se înregistrează la agenția de ocupare a forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul în maximum 60 de zile de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Ce acte sunt necesare

Conform informațiilor furnizate de cei de la AMOFM, indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

ADVERTISEMENT

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la Agenţiile Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM), ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, actele de studii şi de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii şi declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate.

Declarația tipizată este disponibilă pe website-ul: www.anofm.ro – agenţia AMOFM Bucureşti, secţiunea Persoane fizice/Indemnizaţii de şomaj şi venituri de completare.

ADVERTISEMENT

Depunerea actelor se poate face online la adresa de e-mail a ALOFM de sector, din raza de domiciliu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!