Fotbal international

BANKERUL Gigi! Suma URIAŞĂ pe care o ia Becali după 4-1 la Plzen

E clar! Gigi Becali are lipici la bani! Contestat că se bagă la echipă, că pune doar antrenori cu coloana strâmbă, că face schimbări din lojă, că şterge pe jos cu jucătorii săi în...
03.08.2017 | 00:28
BANKERUL Gigi Suma URIASA pe care o ia Becali dupa 41 la Plzen

E clar! Gigi Becali are lipici la bani! Contestat că se bagă la echipă, că pune doar antrenori cu coloana strâmbă, că face schimbări din lojă, că şterge pe jos cu jucătorii săi în public, că face practic tot ceea ce nu ar trebui să facă un patron de echipă, Becali răspunde arogant tuturor criticilor şi face chiar ceea ce trebuie să facă un patron: bani!

„Îi plac banii mulţi şi vorbeşte numai de bani”, spunea Gică Hagi deunăzi, cu trimitere la Becali. Nu greşeşte cu nimic. Nici Gică, atunci când o spune, nici Gigi, atunci când îi face! Pentru că, indiferent dacă ia titlul sau nu în Liga 1, Becali tot se umple de bani!

Sezonul precedent, FCSB a terminat campionatul pe locul 2, în favoarea campioanei Viitorul. Asta nu l-a oprit pe Becali, în numele banului, să facă tot ce i-a stat în putinţă să îi „fure” titlul naşului Gică Hagi. A pus la bătaie 100.000 de euro, a angajat avocaţi cu relaţii la TAS, a făcut tot ce a fost necesar ca să îi ia faţa naşului în urna de la tragerea la sorţi a Ligii Campionilor. Nu i-a reuşit, dar „bulanul” proverbial nu l-a părăsit pe latifundiar.

Denis Alibec in meciul de fotbal dintre FCSB si FK Viktoria Plzen din cadrul preliminariilor Ligii Campionilor,desfasurat pe Arena Doosan din Plzen, miercuri 2 august 2017. Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

Şi pe ruta non campioanelor, din urna outsiderelor, Gigi a primit tot ce şi-a dorit: Plzen, cel mai accesibil cap de serie posibil. Şi aşa i-au hărăzit sorţii, FCSB scăpând de ŢSKA Moscova, Dinamo Kiev sau Ajax Amsterdam. Şi chiar dacă a făcut egal în tur, Gigi a gustat Viktoria până la urmă, chiar la Plzen, formaţia cehă a paradoxurilor în meciurile contra românilor: n-a pierdut niciodată în România (1-1 la Astra şi Petrolul, 2-2 la FCSB), dar a suferit teribil pe teren propriu: 1-4 cu FCSB şi Petrolul, 1-2 cu Astra.

Alibec: “Normal că au contat banii! Jucăm pentru noi în primul rând!”

E adevărat, tot Gigi a avut rolul determinant în calificare. În stilu-i caracteristic, seara de după tur şi-a mitraliat fotbaliştii la TV, şi-a adus aminte de Achim, „pe care trebuia să-l dau, dar am uitat că e la Steaua”, ca după două zile să meargă în cantonament, să le ţină vestitul discurs de războinic al luminii şi să facă adevăratul declick în gleznele fotbaliştilor cu unica fraza care mobilizează un jucător cu adevărat: „Bateţi în Cehia şi aveţi treijdămii fiecare!” De euro!

Lăsând ipocrizia la o parte, Denis Alibec a recunoscut după meci la interviul acordat la „cald”, chiar pe teren: „Jucăm în primul rând pentru noi şi apoi pentru altceva! Normal că au contat banii!” Inclusiv pentru Achim, cel care a uitat că Gigi l-a umilit la televizor în urmă cu o săpămână, intrând în minutul 73 la Plzen să securizeze avantajul roş-albaştrilor, care era de doar 2-1 la acel moment!

Bucurie dupa gol in meciul de fotbal dintre FCSB si FK Viktoria Plzen din cadrul preliminariilor Ligii Campionilor,desfasurat pe Arena Doosan din Plzen, miercuri 2 august 2017. Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

De unde vin banii 

Bani Gigi Becali. Ce înseamnă efectiv victoria de la Plzen pentru Gigi, pe lângă calificarea în playofful Champions League şi asigurarea prezenţei în Europa League? Un pot de 5,6 milioane net. La care se adaugă market poolul UEFA şi biletele vândute din playofful de Champions League plus cele din grupele Europa League, asta dacă nu cumva FCSB mai bifează o calificare chiar în grupele Ligii Campionilor!

Concret, calculele lui Becali după calificarea din Cehia, în cel mai pesimist scenariu, cuprind următoarele cifre:

– Bonus UEFA Play-off pierdut Liga Campionilor 3.000.000 euro

– Bonus UEFA Grupe Liga Europa 2.600.000 euro

– Bilete play-off Liga Campionilor 1.000.000 euro

– Bilete trei meciuri Liga Europa 1.000.000 euro

– Market pool UEFA 2.000.000 euro

Bucurie stelista alaturi de tabela de marcaj la finalul meciului de fotbal dintre FCSB si FK Viktoria Plzen din cadrul preliminariilor Ligii Campionilor,desfasurat pe Arena Doosan din Plzen, miercuri 2 august 2017. Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

La toate acestea se mai adaugă câte 120.000 euro bonus, pe care UEFA îi oferă pentru fiecare punct în faza grupelor în Europa League, iar o calificare după grupele Europa League înseamnă încă 1,1 milioane de euro de la UEFA. Adică vreo 10 milioane de euro, minimum! Repet, asta în varianta pesimistă!

Dacă FCSB va reuşi însă să se califice în grupele Champions League, atunci Gigi chiar dă o nouă mega lovitură: 14,7 milioane de euro doar bonusul de calificare oferit de UEFA! Iar fiecare punct din Ligă înseamnă încă 500.000 de euro! Plus încă 1,5 milioane de euro reţeta financiară a biletelor pentru fiecare din cele 3 meciuri disputate pe Arena Naţională! Rămâne de văzut dacă FCSB are însă forţa de a elimina una din cele 5 posibile adversare din play-off: Sevilla, Napoli, Liverpool, ŢSKA Moscova sau Sporting Lisabona!

Bani Gigi Becali. De ce Gigi s-a bucurat de înfrângerea Viitorului la Nicosia

Deşi nu o spune public, de ruşine faţă de naşul său, pe care oricum l-a supărat cu acţiunea de la TAS, Gigi se bucură că a rămas singur în Liga Campionilor! După 0-4 la Nicosia, după prelungiri, Viitorul lui Hagi a părăsit Liga Campionilor şi merge în play-off-ul Europa League. Astfel, bucata de tort numită market pool din Ligă îi rămâne doar lui Gigi, din care se va înfrupta de unul singur, cu aceeaşi poftă cu care serveşte pastrama de oaie, nelipsită de meniul său zilnic!

Fotbalistii si stafful stelist se bucura in vestiar dupa meciul de fotbal dintre FCSB si FK Viktoria Plzen din cadrul preliminariilor Ligii Campionilor,desfasurat pe Arena Doosan din Plzen, miercuri 2 august 2017. Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Şi-atunci, cum să nu te gândeşti, Gică, la bani, când Gigi asta face an de an, iar echipa, fie că e FCSB sau Steaua, este o maşinărie de făcut bani?

“Eu mă pricep la făcut bani! Altceva nu ştiu să fac!” – Gigi Becali