Bani mai mulţi pentru pensionari. Guvernul a decis RECALCULAREA unei categorii de pensii

Guvernul a aprobat, vineri, o hotărâre de completare a normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât să se asigure aplicarea...
07.05.2017 | 00:00
Bani mai multi pentru pensionari Guvernul a decis RECALCULAREA unei categorii de pensii
ADVERTISEMENT

Guvernul a aprobat, vineri, o hotărâre de completare a normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât să se asigure aplicarea unitară şi echitabilă a prevederilor legale referitoare la pensionarii sistemului public de pensii care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/ sau grupa a II-a, ori în condiţii deosebite şi/ sau condiţii speciale de muncă.

“Guvernul a aprobat o completare a normelor metodologice pentru aplicarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. E vorba de pensionarii din sistemul public de pensii ale căror drepturi au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 ianuarie 2011, pensionari care au desfăşurat, înainte de a intra în pensie, activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/ sau grupa a II-a de muncă potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 — e vorba şi de activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite şi/ sau condiţii speciale — pensionari care nu au beneficiat de majorarea punctajelor anuale. Practic, e vorba de regularizarea nivelului pensiilor pentru aceleaşi condiţii de muncă. Se aplică şi pentru persoanele în cazul cărora nu s-au aplicat acele modificări, se aplică o majorare cu 50% a punctajelor anuale pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, şi cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Citeşte mai multe pe realitatea.net