Fotbal intern

Şoc la Petrolul înainte de derby: “Mi s-au oferit BANI NEGRI”

UPDATE 21:20. "Agenţia de impresariat DESTINATION FOOT+ va acţiona în judecată clubul Petrolul Ploieşti pentru plata sumei de 100.000 de euro. Nu se pune problema nulităţii contractului...
14.03.2014 | 17:38
Soc la Petrolul inainte de derby Mi sau oferit BANI NEGRI

UPDATE 21:20. “Agenţia de impresariat DESTINATION FOOT+ va acţiona în judecată clubul Petrolul Ploieşti pentru plata sumei de 100.000 de euro. Nu se pune problema nulităţii contractului încheiat între cele două părţi. Domnul Mihai Joiţa a fost mandatat să semneze acest contract de către agenţia de impresariat DESTINATION FOOT+ . Mai mult decît atît, DESTINATION FOOT+, prin administratorul  societăţii, domnul Jean Pierre Meriglier, care are şi calitatea de agent FIFA a emis factura pentru suma ce face obiectul acestui litigiu. Cei de la Petrolul şi-au însuşit această factură, au semnat-o şi au efectuat şi plata parţială. E ruşinos ce se intîmplă în România! DESTINATION FOOT+ e singura parte a contractului, care poate invoca lipsa calităţii de reprezentant a domnului Mihai Joiţa, nicidecum clubul Petrolul Ploieşti”, a dezvăluit şi avocatul care îl reprezintă pe Joiţa, Dan Idita pentru FANATIK.RO.

Cu două zile înainte de derbyul Petrolul – Astra, prin care se va decide cine va fi urmăritoarea Stelei, la Petrolul apele s-au învolburat! Conducerea este acuzată că ar fi oferit bani la negru agentului Mihai Joiţa.

La începutul lunii ianuarie 2012, Hamza Younes parafa un contract cu gruparea “lupilor”, valabil pe 4 sezoane şi jumătate. Venit liber de contract, conducerea se obliga să plătească firmei de impresariat suma de 5.000 de euro în ianuarie 2012 şi restul de 150.000 în trei rate: iunie 2012, februarie 2013 şi august 2013. Însă, şefii prahoveni au plătit doar 55.000 de euro, restul de 100.000 de euro uitînd să îi mai plătească. Contactat telefonic de FANATIK.RO, agentul lui Hamza, Mihai Joiţa a dezvăluit că şefii din Ploieşti i-ar fi propus restul banilor la negru şi i-ar fi cerut să rupă contractul dintre club şi firma de impresariat.

“Vreau să lămurim în primul rînd 3 aspecte cu privire la ce a declarat directorul general Marius Bucuroiu. În momentul în care s-a semnat contractul între Hamza şi Petrolul, inclusiv între firma de impresariat din Franţa şi Petrolul, eu am prezentat şi am transmis împuternicirea din partea firmei de impresiat domnului Răchită, care era managerul clubului. Acum, noua conducere a clubului a pierdut-o, intenţionat sau nu, nu este problema mea, dar acest document îl pot reproduce ori de cîte ori doresc ei!

Domnul Bucuroiu a spus că din punct de vedere al juriştilor consultaţi de dumnealor, contractul este nul. Orice avocat sau reprezentant al legii poate demonstra foarte simplu că acest contract a fost recunoscut de către Petrolul în momentul în care prima rată din acest contract a fost onorată (5.000 de euro), iar cea dea doua rată de 50.000 de euro a fost achitată de asemenea în contul lui Hamza, printr-un act adiţional la contractul de reprezentare, semnat tot de persoana mea!  Dacă ei considerau că acest contract este nul, înseamnă că au făcut o ilegalitate prin onorarea celor două rate.

“Conducerea Petrolului s-a oferit să îmi plătească la negru banii şi să rupem aceste hîrtii”

Domnul Bucuroiu a declarat de asemenea că am solicitat clubului Petrolul să întocmim un alt contract sau altceva, că nu am înţeles foarte bine, prin alte firme, ori ceva la modul ăsta, răspunzîndu-i cu aceeaşi monedă, adică cu o declaraţie fără niciun suport şi fără nicio dovadă, pot spune şi eu că conducerea Petrolului s-a oferit să îmi plătească la negru banii şi să rupem aceste hîrtii. Vă încurajez să îl contactaţi pe avocatul care mă reprezintă, domnul Dan Idita.

“În iarnă, conducerea a avut un management foarte prost!”

În concluzie, conducerea actuală a Petrolului face toată această tevatură încercînd să îşi ascundă managementul foarte prost, după părerea mea, în care au reuşit să ejecteze practic cel puţin 3 jucători de o certă valoare, confirmată prin evoluţii de la bune la foarte bune, jucători care printre altele au pus foarte tare umărul la salvarea clubului în sezonul 2011-2012, şi la marea performanţă din sezonul 2012-2013, performanţă care se datorează în mare măsură la alte două persoane pe care ţin să le menţionez în mod special. Vivi Răchită, care a reuşit să preia o echipă din liga a III-a şi să constuiască un dream-team şi în acelaşi timp un stadion demn de marile oraşe europene şi să redea speranţa şi zîmbetul fanilor şi mîndria unui întreg oraş. Şi domnul Walter, omul care a investit şi a avut geniala idee de a-l numi pe Cosmin Contra antrenor principal, un om de onoare, care o pot spune într-o sinceritate absolută, că este singurul conducător de club cu care am intermediat o afacere şi care şi-a onorat factura chiar cu o săptămînă înainte de termen.

“Hamza a fost îndepărtat de conducere”

Deci, Hamza a fost îndepărtat de la clubul Petrolul de către noua conducere, lucru pe care dacă este nevoie îl pot dovedi prin diferite acte şi căi! Noua conducere şi-a dovedit calitatea morală înclusiv prin faptul de a nu onora în totalitate contractul dintre agenţia noastră şi club, ţinînd cont numai de faptul că aducîndu-l pe Hamza la Petrolul, jucător care a înscris 37 de goluri în 48 de meciuri, jucător care a participat activ la salvarea echipei de la retrogradare şi la performanţele din Europa, de fapt numai acest lucru era suficient pentru a îşi onora contractul şi a se comporta civilizat.

Suporterii trebuie să ştie un singur lucru, că Hamza Younes iubeşte Petrolul, iubeşte fanii şi dorinţa lui este aceea de a reveni la Petrolul!“, a încheiat Mihai Joiţa pentru FANATIK.RO

 

Tags: