News

Bani pentru bucureşteni. Primăria Capitalei vrea să ofere ajutoare de câte 500 de lei. Cine sunt beneficiarii

10.08.2020 | 16:38
Bani pentru bucuresteni Primaria Capitalei vrea sa ofere ajutoare de cate 500 de lei Cine sunt beneficiarii
Gabriela Firea e decisă să nu mai candideze la alegerile locale. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei anunță că va acorda în continuare sprijin financiar în valoare de 500 de lei pentru persoanele cu dizabilități.

Peste 50.000 de adulți beneficiază de acest sprijin, conform datelor oficiale prezentate de Primăria București.

ADVERTISEMENT

Primarul Gabriela Firea le-a răspuns dur acelor oameni care o acuză că oferă „pomeni” persoanelor nevoiașe, pentru a obține voturi.

Gabriela Firea nu oprește ajutorul acordat persoanelor cu dizabilități

„Banii alocaţi pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi nu sunt pomeni” aşa cum cinic şi inuman a afirmat în mod repetat un politician de tip nou. Mă voi bate pentru ca cei peste 50.000 de adulţi cu dizabilităţi din Capitală să primească în continuare sprijinul financiar de 500 de lei, de la Primăria Capitalei, prin DGASMB, care se acordă deja de 2 ani, în plus faţă de alocaţia de la Guvern. Şi-aşa viaţa acestor oameni este mai grea decat a celor care sunt sănătoşi. Avem datoria morală să-i respectăm şi să-i susţinem!”, a afirmat primarul general, Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

În București, acest sprijin se acordă începând cu 2017 și vizează integrarea socială a persoanelor cu dizabilități.

Plățile pentru luna iulie 2020 pentru aceste stimulente se situează la aproximativ 7 milioane de euro, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Unul dintre motivele pentru care Primarul General, Gabriela Firea, a iniţiat acest tip de sprijin este acela că adulţii cu dizabilităţi au nevoie de protecţie socială adecvată, pentru a putea beneficia de o îmbunătăţire continuă a calităţii vieţii lor. Implementarea unor astfel de măsuri contribuie la reducerea sărăciei şi a izolării sociale pentru aceste categorii de bucureşteni”, a transmis Primăria București.

Din păcate pentru bucureșteni, conturile primăriei sunt momentan blocate, în urma unui proces care a început acum câteva zeci de ani.

ADVERTISEMENT

Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată astăzi, 07 august, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 emis de BEJ Peticaru Eduard, debitor Municipiul Bucureşti prin Primar General, creditor fiind Constanda Costică, Constanda Maria. În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate”, au explicat oficialii din primărie.

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importantă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situaţie dificilă pentru Bucureşti, trebuie să punem în aplicare o sentinţa definitivă şi irevocabilă a instanţei, pronunţata în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim”, s-a plâns Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT