Fotbal intern

Banii câştigaţi de echipele din Liga 1 pentru jucătorii daţi la naţională! Cine e pe primul loc. Exclusiv

19.11.2020 | 23:47
Banii castigati de echipele din Liga 1 pentru jucatorii dati la nationala Cine e pe primul loc Exclusiv
ADVERTISEMENT

După un an în care pandemia de coronavirus a schimbat programul competiţiilor, echipa naţională a jucat primele meciuri abia în toamnă. FANATIK îţi prezintă câţi bani au câştigat echipele din Liga 1 cu ajutorul jucătorilor daţi la selecţionata lui Mirel Rădoi pentru partidele jucate în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie.

Fără spectatori în tribune, ceea ce aduce un minus considerabil în bugetele echipelor din Liga 1, naţionala României a adus un mic plus financiar cluburilor din prima ligă. Toamna a fost una bogată pentru tricolori, cu acţiuni în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că fiecare club din Liga 1 primeşte câte 300 de euro pentru fiecare zi petrecută de fotbalist la echipa naţională. La un calcul sumar, cluburile din România au încasat câte 2.400 de euro de jucător pentru luna septembrie, şi câte 3.000 de euro la acţiunile din octombrie şi noiembrie.

CFR Cluj, clubul din Liga 1 care a luat cei mai mulţi bani pentru fotbaliştii daţi la naţională

CFR Cluj a dat cinci fotbalişti la naţionala României în această toamnă, printre care s-a numărat şi Mario Camora, naturalizat în 2020. Pe lângă fundaşul de bandă, Mirel Rădoi i-a mai convocat pe Andrei Burcă, Ciprian Deac, Cristi Manea şi Cristi Bălgrădean.

ADVERTISEMENT

Campioana României a încasat 25.800 de euro cu ajutorul celor cinci jucători convocaţi de Mirel Rădoi la naţională. Suma ar fi putut să fie mai mare, însă Andrei Burcă a ratat convocarea pentru meciurile din luna noiembrie, după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

U Craiova a făcut aproape 20.000 de euro cu patru tricolori

U Craiova ar fi putut s-o depăşească pe CFR Cluj în topul încasărilor de pe urma jucătorilor daţi la naţionala României. Alex Cicâldău, Mihai Bălaşa şi Nicuşor Bancu au ratat acţiunea din luna noiembrie. Primii doi s-au accidentat, în timp ce fundaşul stânga a fost depistat pozitiv cu coronvirus.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cei doi, care au evoluat la naţională în septembrie şi în octombrie, U Craiova l-a mai dat la selecţionata lui Mirel Rădoi pe Dan Nistor. Astfel, de pe urma celor patru, formaţia din Bănia a încasat 19.200 de euro.

FCSB a dat şase jucători, dar e pe locul 3 în topul încasărilor

FCSB a fost echipa din Liga 1 care a dat cei mai mulţi jucători, în 2020, la naţională. Cu toate acestea, formaţia antrenată de Toni Petrea a primit o suma mai mică faţă de CFR Cluj şi U Craiova, mai exact 16.800 de euro. Florinel Coman, Sergiu Buş, Valentin Creţu, Iulian Cristea, Dennis Man şi Florin Tănase sunt fotbaliştii de la FCSB pe care s-a bazat Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ar fi avut probleme cu accidentarea suferită în meciul cu Backa Topola, Florinel Coman ar fi prins naţionala în ultimele două luni. FANATIK a anunţat în exclusivitate că mijlocaşul ofensiv va reveni, dacă totul este ok, la antrenamente pe finalul lunii noiembrie.

David Lazar, singurul fotbalist din Liga 1 chemat la toate acţiunile naţionalei

Astra a încasat 10.800 de euro, după ce David Lazar şi Denis Alibec au fost chemaţi la echipa naţională în 2020. Portarul giurgiuvenilor este singurul fotbalist din Liga 1 care a bifat prezenţa la toate cele trei convocări din această toamnă şi a adus 8.400 de euro la club. Denis Alibec şi-a ajutat fosta echipă doar prin prezenţa la lot din septembrie, fiind transferat la începutul lunii octombrie de Kayserispor.

  • CFR Cluj – 25.800 euro
  • U Craiova – 19.200 euro
  • FCSB – 16.800 euro
  • Astra – 10.800 euro
  • Sepsi Sfântu Gheorghe – 5.400 euro (Florin Ştefan şi Bogdan Mitrea)
  • Viitorul – 5.400 euro (Gabi Iancu)
  • UTA Arad – 3.000 euro (Alexandru Albu)
ADVERTISEMENT