Sport

Banii, principalul motiv al despărțirii dintre Simona Halep și Darren Cahill? Ce salariu avea australianul

Simona Halep a surprins pe toată lumea când a anunțat despărțirea de Darren Cahill, iar unul dintre motive ar putea să-l reprezinte banii.
22.09.2021 | 15:48
Banii principalul motiv al despartirii dintre Simona Halep si Darren Cahill Ce salariu avea australianul
ADVERTISEMENT

Fostul lider WTA nu a motivat decizia de a înceta colaborarea cu renumitul antrenor, dar salariul uriaș al australianului ar putea reprezenta o justificare.

Vestea a picat pe neașteptate, mai ales că sportiva se află în luna de miere alături de soțul său, Toni Iuruc.

ADVERTISEMENT

S-a despărțit Simona Halep de Darren Cahill din cauza banilor?

Simona Halep și Darren Cahill au fost un parteneriat de râvnit în circuitul WTA și nimic nu lăsa să se întrevadă această despărțire, astfel că un motiv întemeiat pentru finalul acestei colaborări să o reprezinte banii.

Deși sportiva a fost tot timpul extrem de precaută în ceea ce privește partea financiară, tenismenul Horia Tecău a dezvăluit că salariul pe care australianul îl primea. ”Antrenorul Simonei, din zvonuri, câștigă un milion de euro pe an!”, spunea Tecău la emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu” de la gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Este o sumă mare pentru tenisul feminin și cum Halep nu a mai avut rezultate în ultima vreme s-ar putea ca partea financiară să constituie un bun prilej de a pune capăt înțelegerii.

Halep și Cahill s-au mai despărțit și în 2018

Darren Cahill este unul dintre cei mai apreciați antrenori din tenis, iar colaborarea cu Simona Halep, începută în 2016, a venit după experiențele extraordinare cu Andre Agassi, Andy Murray, Fernando Verdasco și Lleyton Hewitt. Australianul a reușit să facă din Agassi cel mai vârstnic lider ATP din  istorie, iar din Hewitt cel mai tânăr lider mondial.

ADVERTISEMENT

Simona Halep şi Darren Cahill au început să lucreze împreună în 2016, însă la finalul sezonului 2018 a intervenit prima ruptură dintre cei doi. Atunci, antrenorul australian era cel care făcea anunţul, pe contul personal de Instagram.

Atunci australianul anunța că din cauza faptului că își dorește să fie mai aproape de familie va întrerupe colaborarea cu jucătoarea noastră. Cahill a stat un an în pauză, iar apoi a revenit alături de Halep.

ADVERTISEMENT

Alături de Cahill a cunoscut cele mai mari succese

Imediat după ce a postat mesajul că nu va mai fi antrenată de Darren Cahill, fanii au luat cu asalt secţiunea de comentarii de pe contul oficial de Facebook al Simonei Halep și și-au exprimat regretul, iar unii au prezis retragerea sportivei.

Alături de antrenorul australian, jucătoarea născută la Constanța a câştigat Roland Garros în 2018, primul trofeu de Grand Slam din carieră, dar a reuşit şi să ajungă pe locul 1 WTA.

Fostul lider mondial va juca la Indian Wells, turneu programat în perioada 6-17 octombrie, ca mai apoi să se întoarcă în Europa, unde va evolua la două competiţii. Între 18 şi 24 octombrie, Simona Halep va merge la Kremlin Cup, iar în săptămâna următoare va concura la Transylvania Open, al doilea turneu al anului din România, de la Cluj.

ADVERTISEMENT