ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Barack Obama: “În urma Brexitului, s-a stârnit isterie de parcă NATO ar fi dispărut”

Preşedintele american Barack Obama a avertizat asupra acţiunilor motivate de "isterie" în urma votului din Marea Britanie în favoarea ieşirii ţării din UE, susţinând că deşi procesul de...
Autor: Ionuţ Cataramă | 28.06.2016 | 19:24
Barack Obama:

Preşedintele american Barack Obama a avertizat asupra acţiunilor motivate de “isterie” în urma votului din Marea Britanie în favoarea ieşirii ţării din UE, susţinând că deşi procesul de integrare europeană este probabil suspendat, totuşi schimbări cataclismice sunt improbabile, informează Reuters.

ADVERTISEMENT

“În urma votului de Brexit s-a stârnit un pic de isterie, de parcă NATO ar fi dispărut, alianţa transatlantică s-ar fi dizolvat şi fiecare stat s-ar fi retras în propriul colţ. Ori asta chiar nu s-a întâmplat,” a declarat Obama în cadrul unui interviu difuzat marţi de postul public de radio NPR.

Preşedintele american a mai spus că are respect pentru decizia alegătorilor din Marea Britanie, deşi se opune acestei mişcări, adăugând că rezultatul referendumului a semnalat faptul că alegătorii britanici au reacţionat contrar unei Europe care creştea prea repede şi “fără consensul care ar fi fost de dorit”.

ADVERTISEMENT

Rezultatul referendumului din Marea Britanie a afectat puternic pieţele financiare internaţionale, a declanşat o criză politică majoră în Regatul Unit şi a cauzat temeri privind viitorul Europei.

Sursă: www.romaniatv.net

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!