ADVERTISEMENT
Hotnews

Barack Obama: “Vom cîştiga războiul împotriva ISIS”

Preşedintele american Barack Obama crede că lumea civilizată va câştiga războiul pe care îl duce împotriva terorismului. Obama a cerut şi Rusiei să îşi mobilizeze forţele împotriva...
Autor: Ionuţ Cataramă | 22.11.2015 | 12:51
Barack Obama:

Preşedintele american Barack Obama crede că lumea civilizată va câştiga războiul pe care îl duce împotriva terorismului. Obama a cerut şi Rusiei să îşi mobilizeze forţele împotriva Statului Islamic şi a atras atenţia că menţinerea la putere a regimului lui Bashar Al Assad nu va duce la încetarea luptelor în Siria.

ADVERTISEMENT

Barack Obama a mai declarat că va merge la Paris în decembrie, la conferinţa pe tema climatului, ca să arate că liderilor occidentali nu le este teamă de ameninţările teroriste.

La finalul summit-ului statelor din Asia de sud est, preşedintele american Barack Obama a cerut Rusiei ca acţiunile miliare pe care aceasta le desfăşoară în prezent în Siria să fie îndreptate împotriva militanţilor Statului Islamic.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Casa albă a ţinut să sublinieze că teroriştii reprezintă principalul inamic şi nu trupele care se opun regimului lui Basar Al Assad.

În ceea ce îl priveşte pe Assad, Obama a declarat că prezenţa acestuia la putere nu va duce la încetarea luptelor în Siria.

ADVERTISEMENT

“Sunt nişte criminali (n.r. ISIS). Care dispun de o mediatizare excesivă. Sunt periculoşi şi provoacă durere oamenilor prin acţiunile lor. Sunt puternici. Dar şi modul nostru de viaţă este puternic. Avem mai mult de oferit. Reprezentăm 99,9% din populaţia globului şi de aceea trebuie să fim convinşi că vom câştiga”, a spus Barack Obama, preşedintele SUA.

Preşedintele Barack Obama îl va primi marţi la Casa Albă pe preşedintele francez Francois Hollande pentru a discuta despre modul în care lupta împotriva Statului Islamic poate fi accelerată.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!