Sport

Sepsi – Viitorul 1-0, finala barajului de Conference League. Covăsnenii ajung în premieră în cupele europene

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins cu 1-0 pe Viitorul în finala barajului pentru Conference League și va evolua, în premieră, în ediția viitoare a cupelor europene.
30.05.2021 | 22:28
Sepsi  Viitorul 10 finala barajului de Conference League Covasnenii ajung in premiera in cupele europene
ADVERTISEMENT
30-05-2021
20:22

Leo Grozavu își scoate șapca în fața jucătorilor

Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi, își felicită jucătorii pentru performanța obținută, însă atrage atenția că odată ștacheta ridicată presiunea va fi și mai mare în sezonul următor.

„Am intrat în vestiar și le-am zis câteva cuvinte, n-am vrut să monopolizez discuția. Le-am zis că mă bucur pentru ei, îmi plec șapca în fața lor și că au fost fantastici în acest an.

Le-am spus băieților că au ridicat ștacheta. Anul viitor va fi multă presiune pe noi. Odată ajunși aici, nimeni nu mai acceptă să coborâm. Suntem sub lupă și trebuie să avem o mare responsabilitate pentru sezonul următor”, a spus Leo Grozavu la finalul meciului cu Viitorul.

30-05-2021
20:04

Jucătorii lui Sepsi, în culmea fericirii după calificarea în Conference League

Bucurie de nedescris în rândul jucătorilor lui Sepsi după calificarea în ediția viitoare a Conference League.

„Este o performanţă uriaşă pentru acest club. E o fericire extrem de mare şi că am reuşit să-i indeplinim un vis patronului. Ne bucurăm că am reuşit să-i îndeplinim visul ăsta și sperăm să mergem şi mai departe. Această performanță pentru noi e echivalentul unui titlu. Nicio secundă nu ne-am gândit că putem reuşi o asemenea performanță, dar am muncit foarte mult și s-a văzut acest lucru. Nu ne-am gândit nicio secundă că putem scăpa această victorie, dar Viitorul a fost o echipă foarte agresivă în a doua repriză. Au venit puțin peste noi, dar am reușit să controlăm acest lucru”, a declarat portarul Roland Niczuly la finalul meciului cu Viitorul.

„E un sentiment foarte plăcut. Ne bucurăm ca am reușit să învingem în seara asta și automat să participăm în sezonul viitor din Conference League. Aam făcut un sezon foarte bun și merităm să reprezentăm România în cupele europene. Cei care aveau ceva de pierdut de la acest meci eram noi, pentru că am stat tot anul pe locul 4 și meritam să fim acolo.

Viitorul nu avea nimic de pierdut, a fost un meci cu o presiune mare, dar ne bucurăm că am reușit să ieșim învingători. Nu cred că e normal acest joc, pentru că muncești un an întreg, noi am stat tot campionatul în zona locului 4 și în seara aceasta puteam să pierdem locul de Europa împotriva unei echipe care a terminat pe locul 9. Viitorul e o echipa foarte bună, dar anul acesta nu a fost anul lor”, a spus și Gabriel Vaşvari.

30-05-2021
19:54

Cătălin Anghel nu știe dacă va mai fi antrenorul Viitorului

Viitorul a ratat prezența în viitoarea ediție a Conference League după ce a pierdut barajul cu Sepsi, iar antrenorul Cătălin Anghel nu știe dacă va mai fi și pe viitor pe banca tehnică a echipei constănțene.

„În prima repriză, nu am reușit să dejucăm pressingul lor. N-am ieșit din pressing. N-am avut continuitate în acțiuni, ne-am pripit. În a doua repriză am arătat mai bine, am avut și ocazii. Rămânem cu un gust amar. 

Puteam merge mai departe. Avem un lot bun, cred că jucătorii care au intrat azi au făcut lucrurile așa cum trebuie sau măcar au încercat. Ușor, ușor, vom redeveni echipa din trecut. Vom arăta altfel din sezonul viitor. Am avut de-a lungul sezonului multe probleme, accidentări, infectări cu COVID, și ne-au afectat.

În momentul în care se va stabili lotul, veți vedea ce schimbări vor fi. Noul antrenor se va stabili tot în urma acestor discuții. Ne vom așeza la masă și vom discuta”, a declarat Cătălin Anghel la finalul meciului cu Sepsi.

30-05-2021
14:33

Sepsi va juca în ediția viitoare a Conference League

Sepsi va juca în premieră în cupele europene, după ce a învins cu 1-0 pe Viitorul în finala barajului pentru Conference League.

Sepsi – Viitorul 1-0 (Aganovic 42)- VEZI VIDEO

  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ștefănescu – N. Păun (68 Fofana), Vașvari – Golofca (68 L. Fulop), Dumiter (53 Achahbar), Aganovic – Safranko. Rezerve: Collado, Csiszer, N. Tamaș, Tincu, Kovacs, Fofana, Tortella, Achahbar, L. Fulop. Antrenor: Leo Grozavu
  • Viitorul: Cojocaru – Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Pedroso – Casap (46 Grameni), Artean, Matiș (46 Jo Santos) – Chițu, Ely Fernandes, Grădinaru (55 Tsoumou). Rezerve: Căbuz, Bîrzu, Georgescu, Castaneda, Grameni, Buta, Haită, Tsoumou, Jo Santos. Antrenor: R: Cătălin Anghel

Min. 80: Cojocaru respinge excelent șutul puternic al lui Safranko din interiorul careului.

Min. 46: Oaspeții sunt aproape de egalare, dar șutul lui Artean din 10 metri lovește transversala.

Min. 42: GOOOL SEPSI! Centrare în careul Viitorului, Pedroso respinge greșit în piciorul lui Aganovic și mingea ricoșează în plasă. Sepsi – Viitorul 1-0

Min. 12: Șutul lui Dumiter este respins de Dobrosavlevici în corner.

27-05-2021
16:33

Viitorul s-a calificat în finala barajului pentru Conference League

Chindia Târgoviște – Viitorul 2-3 (Popa 6, Raţă 64 / Artean 38, Ely 50, Tsoumou 87) – VEZI VIDEO

Viitorul s-a calificat în finala barajului pentru Conference League, unde se va duela cu Sepsi Sfântu Gheorghe, meci programat pe 30 mai, de la ora 20:30.

Min. 87 / GOOOL Viitorul! Tsoumou marchează după ce a scăpat singurul cu portarul Chindiei.

Min. 64 / GOOOL Chindia! Raţă a egalat cu un şut din careu.

Min. 50 / GOOOL Viitorul! Ely Fernandes întoarce rezultatul după o acțiune personală finalizată cu șansă din 6 metri.

Min. 38 / GOOOL Viitorul! Andrei Artean restabilește egalitatea cu o lovitură de cap de la 9 metri.

Min. 6 / GOOOL Chindia! Daniel Popa deschide scorul cu un şut din marginea careului.

Echipele de start:

Chindia: Aioani – C. Dinu, Fomba, Celea, Kocic – Martac, Rață, Dumitrașcu, Șerban – D. Popa, D. Florea. Rezerve: Moldovan, Ioniță, Neicuțescu, Atanase, Yameogo, Corbu, Berisha, Mitrea. Antrenor: Emil Săndoi.

Viitorul: Cojocaru – Grădinaru, Mladen, Dobrosavlevici, Marquinhos Pedroso – Artean, Grameni, Matis – Chițu, Jo Santos, Ely. Rezerve: Bîrzu, Dussaut, Căbuz, Haită, Buta, Tsoumou, Casap, Castaneda, Georgescu. Antrenor: Cătălin Anghel.

Programul meciurilor de baraj pentru Conference League

Joi, 27 mai

Chindia – Viitorul

Duminică, 30 mai, ora 20:30

Sepsi Sf. Gheorghe – Viitorul

Începând din acest sezon forurile conducătoare ale fotbalului nostru au introdus o regulă nouă în desfăşurarea sistemului competiţional, menită să dea mai mare importanţă play-out-ului şi să ofere o şansă pentru cupele europene echipelor care joacă în această grupă a campionatului după încheierea sezonului regulat.

Concret, s-a decis să existe un meci între echipele care termină pe primele două poziţii în play-out, respectiv locurile 7-8 după care învingătoarea din această partidă întâlneşte, în mod normal, pe ocupanta locului 3 din Liga 1. Însă, de această dată, va fi o excepţie, deoarece formaţia de pe locul 3, Craiova, a câştigat Cupa României şi va merge direct în Conference League din această postură.

ADVERTISEMENT

În locul oltenilor cei care aşteaptă acum cu înfrigurare deznodământul de la Chindia – Viitorul, cele două echipe care au terminat play-out-ul pe locurile 7 şi respectiv 9, sunt jucătorii pregătiţi de Leo Grozavu, adică de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Ar fi prima participare a covăsnenilor într-o cupă europeană, o echipă care a făcut în foarte scurt timp de la promovare un salt calitativ remarcabil.

Chindia Târgovişte a dominat clar play-out-ul

Chindia a dominat neaşteptat de clar play-out-ul în care a pierdut un singur meci, tocmai cu oponenta din barajul de Conference League. Viitorul s-a impus la Buzău, noul fief al dâmboviţenuilor pentru jocurile de acasă.

ADVERTISEMENT

Dacă pentru Chindia lucrurile au fost clare, câştigând detaşat play-out-ul, în privinţa locului 8 se poate vorbi de o adevărată dramă. Înaintea ultimei etape pe acea poziţie se afla FC Argeş, care urma să joace la Cluj Napoca, împotriva lui Hermannstadt. Cu un egal piteştenii ar fi jucat ei împotriva Chindiei.

UTA a terminat pe locul 8, dar Viitorul are licenţă de cupe europene

Însă au pierdut cu 1-0. Cu toate acestea, ca urmare a rezultatelor înregistrate în celelalte meciuri şi ţinând cont că Gaz Metan şi UTA nu obţinuseră licenţa pentru cupele europene din neglijenţa de a depune documentaţia în timp util, doar două echipe o mai puteau depăşi: Dinamo şi Viitorul.

ADVERTISEMENT

Locul 8 avea să îl ocupe UTA, la rezultate directe în faţa Viitorului, însă arădenii nu pot juca în Europa. Echipa patronată de Gică Hagi a terminat pe locul 9 în minutul 96 al meciului cu Astra Giurgiu. Era 0-0 şi la acel scor FC Argeş era la baraj. Însă a înscris Chiţu pentru dobrogeni şi Argeş a picat până pe locul 12, primul sub linia barajelor de supravieţuire!

Sepsi, peste ambele echipe din play-out

Astfel, golul lui Chiţu, care a consimţit incredibila retrogradare a Astrei Giurgiu, i-a urcat pe dobrogeni pe locul 9 şi cum UTA nu are licenţă i-a trimis la barajul cu Chindia. O şansă absolut nesperată pentru echipa lui Hagi, care la nivel de Europa are mult mai multă experienţă decât cea pregătită de Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT

Oricare dintre cele două va câştiga va avea însă viaţă grea cu Sepsi, care pare a fi mai bine pusă la punct din toate punctele de vedere. E drept că Leo Grozavu a pierdut nişte oameni, care au plecat la finalul campionatului, însă dacă va reuşi să îl convingă pe golgeterul slovac Safranko să se despartă de Covasna abia după meciul de baraj va fi un mare plus pentru echipă.

Doar dobrogenii au jucat în Europa

Dacă nu va fi aşa va avea o problemă, pentru că un atacant cu abilităţile lui Safranko nu mai are în lot şi forţa ofensivă a echipei sale se va diminua indiscutabil. Deşi este destul de probabil ca fiind vorba de un singur meci ambele echipe să nu se avânte prea mult, să prefere să joace mai prudent, pândind o eroare a adversarului.

Doar Viitorul ar fi o echipă care cunoaşte bine rigorile partidelor din cupele europene. Altfel, am avea parte de o premieră în istoria europeană a fotbalului românesc, atât Sepsi cât şi Chindia nemaijucând niciodată la acest nivel.

ADVERTISEMENT