Sport

Baraje de promovare-retrogradare manşa retur. Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna 1-0, 4-1 la lovituri de departajare. Căbuz, cu două intervenții, o menține pe Chindia în Liga 1. Video

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciurile retur din barajele de promovare-retrogradare în Casa Pariurilor Liga 1, Chindia - Concordia Chiajna şi Dinamo - U Cluj, care se joacă duminică, 29 mai.
29.05.2022 | 19:04
Baraje de promovareretrogradare mansa retur Chindia Targoviste  Concordia Chiajna 10 41 la lovituri de departajare Cabuz cu doua interventii o mentine pe Chindia in Liga 1 Video
Baraje de promovare-retrogradare manşa retur. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Ambele echipe de primă ligă riscă mult. Concordia are prima şansă în faţa Chindiei. Foto: Chindia Facebook
ADVERTISEMENT
29-05-2022
15:00

FINAL. Chindia - Concordia 1-0 (N. Chamed 90+1) - 4-1 la lovituri de departajare. Chindia rămâne în Liga 1

Cele mai importante faze video AICI 

Lovituri de departajare. Iacob deschide seria de lovituri și își aduce echipa în avantaj. Sokovici ratează prima lovitură pentru Concordia (șut cu latul, scoate Căbuz). Passaglia reușește apoi să urce diferența la 2-0, Aldescu nereușind să ghicească nici de această dată colțul. De partea cealaltă, Căbuz apără și șutul lui Palmeș. Chunchukov face 3-0, dar Llullaku o ține în viață pe Chindia. Însă Celea, jucătorul intrat în locul lui Chamed, transformă lovitura care urmează și Chindia rămâne în prima ligă.

Finalul prelungirilor. După 30+1 minute de prelungiri, în care nu au fost ocazii majore, echipa care va juca în sezonul viitor în Liga 1 se va decide la lovituri de departajare.

Min.116: Lovitură liberă de la 25 de metri, poziție centrală, dar Cherchez trage în zid, iar faza se termină, după alte două încercări ale jucătorilor Chindiei, cu o lovitură de colț.

Final prima repriză de prelungiri. Ocazii puține în prima repriză de prelungiri și se pare că ne îndreptăm către lovituri de departajare.

Min.100: Sylla, Passaglia și Șerban șutează succesiv către poarta adversă în aceeași fază, dar toate încercările sunt lipsite de precizia necesară.

Min.95: Concordia începe mai ofensiv prelungirile, în timp ce Chindia a revenit la o partitură pragmatică după ce a dus meciul în prelungiri. Dovadă că Chamed, autorul golului este schimbat cu Celea.

Finalul părții secunde: Chindia a reușit să împingă meciul în prelungiri, chiar spre finalul partidei, iar dramatismul rămâne la cote maxime pe arena din Ploiești.

Min. 90+1: GOOOOOLLL! Chindia deschide scorul prin Nasser Chamed, după un corner executat perfect.

Min. 85: 0-0: Șerban șutează de la 16 metri, dar Aldescu reține cu siguranță

Min. 46: 0-0 A început repriza a doua

Min. 45+4: 0-0 S-a încheiat prima repriză

Min. 37: 0-0 Șerban ratează din nou

Min. 34: 0-0 Șerban irosește cea mai mare oczie de gol. Reflexul lui Aldescu îi ține în meci pe ilfoveni

Min. 30: 0-0 Concordia a destabilizat pentru prima oară defensiva gazdelor, ratând cea mai mare oportunitate de gol a reprizei

Min. 19: 0-0 Chamed expediază un șut periculor, dar balonul trece peste poarta Concordiei

Min. 14: 0-0 Chamed a trimis o centrare periculoasă în careul ilfovenilor, dar niciunul dintre fotbaliștii lui Emil Săndoi nu a ajuns la întâlnire

Min. 10: 0-0 Cele două ecipe evoluează prudent, ocaziile periculoase lipsesc

Min. 1: 0-0 A început meciul  

  • Chindia Târgoviște: Căbuz – Căpușă, Pițian, Iacob, Roumpuolakou – Șerban, Dulca, Passaglia, Popadiuc – Chamed, Florea. Antrenor: Emil Săndoi.
  • Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmes, Marc, Taub – Codrea, Roșu – Popescu, Matiș, Voicu – Batin. Antrenor: Ianis Zicu.

Duminică, 29 mai, au loc partidele retur din cadrul celor două baraje de promovare-retrogradare pentru Casa Pariurilor Liga 1, Chindia Târgovişte – Concordia Chiajna şi Dinamo – U Cluj şi pentru prima dată de la introducerea acestui sistem în fotbalul românesc există o posibilitate destul de mare ca ambele echipe care provin din prima divizie să retrogradeze.

Victorii pentru outsidere în primele meciuri

Înainte de desfăşurarea jocurilor tur Chindia şi Dinamo erau favorite să îşi păstreze locurile în prima divizie. Situaţia s-a schimbat radical după disputarea primelor 90 de minute, pentru că outsiderele au reuşit victorii preţioase, care acum le pun pe ele în pole-position la a juca sezonul viitor în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Concordia Chiajna a fost condusă cu 1-0 de dâmboviţeni, dar numai pentru scurt timp, pentru că a reuşit apoi să înscrie de două ori şi să îşi apropie victoria cu scorul de 2-1. Mult mai rău se prezintă lucrurile pentru Dinamo după deplasarea de la Cluj, pentru că au cedat cu 2-0 în faţa şepcilor roşii şi va fi foarte greu să egaleze handicapul de două lungimi, dară-mi-te să bată la trei goluri, pentru a nu intra în prelungiri.

Chindia, a doua oară la baraj

Chindia trebuie să câştige returul de la Ploieşti cel puţin la diferenţă de un gol pentru a putea intra apoi în prelungiri. Dacă va fi un succes la mai mult de două goluri, atunci dâmboviţenii vor putea răsufla uşuraţi, iar faptul că sunt mari şanse ca în maxim şase luni să fie gata şi stadionul Eugen Popescu din Târgovişte le va oferi un alt statut în viitorul sezon.

ADVERTISEMENT

Chindia nu este pentru prima dată când trebuie să treacă prin emoţiile unui baraj. Au mai făcut-o cu doi ani în urmă, când şi-au asigurat menţinerea în prima divizie după o dublă manşă cu Mioveni. Interesant este că atunci echipa pregătită de Emil Săndoi a fost tot cu Dinamo alături în suferinţă. Liga avea 14 echipe şi s-a mărit la 16, Dinamo fiind astfel salvată, iar dâmboviţenii, care terminaseră ultimii, au dat baraj cu Mioveni şi l-au câştigat.

”Câinii” au fost salvaţi de LPF în urmă cu doi ani

2020 este anul în care în vară noul sezon avea să pornească la drum cu 16 echipe în loc de 14, o decizie luată la foc automat de LPF exact în momentul în care, ca urmare a faptului că nu a mai disputat două meciuri din play-out din motive de pandemie de Covid-19, Dinamo termina pe locul 13, care însemna retrogradarea.

ADVERTISEMENT

Aşadar,  ”alb-roşii” s-au aflat şi în 2020 în situaţia de pica direct în a doua divizie, dar au fost salvaţi de hotărârea extraordinară luată de LPF la nivel competiţional. De altfel şi acum au existat multă vreme zvonuri că LPF ar mări iar la 18 echipe pentru a salva Dinamo, dar de această dată au fost doar vorbe, pentru că sistemul a rămas cu 16 echipe.

Fostele glorii din Ştefan cel Mare nu cred în salvarea de la retrogradare

Dinamo mai are la dispoziţie 90 de minute, plus eventuale prelungiri şi lovituri de departajare, pentru a evita cea mai mare ruşine din istoria clubului. Fostele glorii ale clubului din anii 1980 nu cred însă că echipa lor de suflet va reuşi să evite retrogradarea, considerând că la Cluj a arătat deja ca o echipă de eşalon secund.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Dusan Uhrin pare şi el destul de îngrijorat, dar spune că atâta timp cât există încă şansa de a evita retrogradarea echipa lui trebuie să intre pe teren decisă să facă totul pentru a îndeplini acest obiectiv. Se pare însă că jucătorii nu par atât de convinşi că se pot salva şi unii dintre ei deja îşi negociază contracte la alte cluburi.

Programul meciurilor retur din barajul de promovare-retrogradare

Duminică, 29 mai

  • ora 18:15 Chindia – Concordia Chiajna în tur 1-2
  • ora 21:00 Dinamo – U Cluj în tur 0-2
ADVERTISEMENT