Fotbal international

Barajul pentru EURO Bulgaria – Ungaria a fost amânat. Urmează Islanda – România?

14.03.2020 | 15:23
Barajul pentru EURO Bulgaria  Ungaria a fost amanat Urmeaza Islanda  Romania
ADVERTISEMENT

Meciul Bulgaria – Ungaria, din semifinalele Ligii Națiunilor, a fost amânat după ce în țara de la sud de Dunăre a fost declarată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Cel mai probabil, aceeași decizie va fi luată și în cazul celorlalte partide din play-off-urile de calificare la EURO, printre care și România – Islanda.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,90 este cota pentru „Sub 1.5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus amâna barajele de EURO?

Pandemia de coronavirus ce a lovit toată Planeta a suspendat deja cele mai importante competiții sportive, iar același lucru se va întâmpla, cel mai probabil, și în cazul barajelor de calificare la Campionatul European de fotbal programat în vară.

Publicația maghiară Rangado 24 anunță că Bulgaria – Ungaria a fost amânată după ce Guvernul de la Sofia a declarat stare de urgență din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

UEFA va anunța, cel mai probabil, oficial amânarea tuturor partidelor din play-off-urile Ligii Națiunilor pe 17 martie, când este programată o ședință cu membrii afiliați.

Din meciul Ungaria – Bulgaria va veni adversara României pentru finala barajelor de calificare la EURO, dacă „tricolorii” trec de Islanda, meci programat inițial pe 26 martie, dar care are șanse minime să se dispute la sfârșitul acestei luni.

ADVERTISEMENT

FIFA a recomandat amânarea meciurilor

FIFA a emis un comunicat în care a recomandat amânarea tuturor meciurilor din barajele Ligii Națiunilor din această lună, când întreaga Europă este sub amenințarea coronavirusului.

Unul dintre aspectele evidențiate de forul internațional este faptul că multe dintre echipele naționale nu pot beneficia de cei mai importanți jucători, care evoluează în Italia, Spania sau Franța, țările cel mai afectate de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În cazul în care România va întâlni Islanda la sfârșitul lunii martie, fotbaliști precum portarul titular Ciprian Tătărușanu, Ionuț Radu, căpitanul Vlad Chiricheș, Romario Benzar sau Vasile Mogoș nu ar putea fi prezenți la lot, venind din zone „roșii”.

Meciurile programate pe 26 martie în semifinalele barajelor din Liga Națiunilor:

  • Islanda – România
  • Bulgaria – Ungaria
  • Bosnia – Irlanda de Nord
  • Slovacia – Irlanda
  • Scoția – Israel
  • Norvegia – Serbia
  • Georgia – Belarus
  • Macedonia de Nord – Kosovo
ADVERTISEMENT
Tags: