News

Bărbat amendat de Poliție cu 1.000 de lei pentru că a cerut cuiva să poarte masca. Explicația agenților

06.04.2021 | 23:13
Barbat amendat de Politie cu 1000 de lei pentru ca a cerut cuiva sa poarte masca Explicatia agentilor
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Ilfov a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că i-a cerut altui cetățean să poarte corect masca de protecție. Incidentul s-a petrecut într-un magazin.

Ciudatul caz a avut loc în Otopeni, acolo unde un polițist a dat dovadă de exces de zel și l-a sancționat pe omul care îi reclama unui alt cetățean faptul că nu poartă mască.

ADVERTISEMENT

Bărbatul amendat s-ar fi făcut vinovat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, conform dezvăluirilor făcute în mediul online chiar de cetățeanul amendat.

Amendă de 1.000 de lei pentru un bărbat care i-a cerut altui cetățean să poarte masca

Un cetățean din România susține că a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru că i-a atras atenția unei persoane să poarte mască de protecție.

ADVERTISEMENT

”Am atras atenția cuiva să-și tragă masca peste nas. Pentru că individul a reacționat urat, înjurături, amenințări, etc… cei de la magazin au devenit atenți (mulțumesc!) și au observat că mă aștepta afară. Mi-au cerut să rămân înăuntru și au chemat poliția.

A venit un echipaj care l-au amendat atât pe recalcitrant cât și pe mine pentru tulburarea liniștii publice, cu câte 1000 de lei. Polițistul care a scris procesul verbal mi-a explicat că și pe el l-ar fi deranjat să-i atrag atenția să poarte masca corect”, a spus bărbatul care s-a ales cu amenda de 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește explicațiile oamenilor legii, persoana amendată spune că polițistul i-a transmis că nici lui nu i-ar fi convenit să-i fie atrasă atenția cu privire la purtarea măștii.

” – Păi, ați fost chemat pentru că mi-a fost pusă în pericol siguranța personală, iar dumneavoastră îmi dați amenda pentru că i-am atras atenția să poarte masca corect?

ADVERTISEMENT

 – Dacă vreți să fiți în siguranță, stați acasă și comandați de la Glovo”, ar fi decurs dialogul dintre amendat și polițist, conform postării primului pe Facebook.

Poziția oficială a IPJ Ilfov

Despre acest incident, reprezentanții Inspectoratului Poliției Județene Ilfov au făcut precizări și au anunțat că va fi demarată o anchetă.

”La data de 06 aprilie a.c., în jurul orelor 13:35, polițiști din Otopeni au fost sesizați cu privire la un conflict spontan, izbucnit ca urmare a unor discuții purtate între 2 persoane, pe fondul nepurtării măștii în mod corespunzător, de către una dintre acestea, într-un magazin alimentar, din localitate”, se afirmă în comunicatul IPJ.

ADVERTISEMENT
Tags: