News

Bărbat atacat de urs în propria curte. Ce spun medicii despre șansele sale de supraviețuire

Bărbatul de 43 de ani lucra în curtea casei sale dintr-un cartier mărginaș al orașului Comarnic, când a fost atacat.
25.09.2021 | 16:24
Barbat atacat de urs in propria curte Ce spun medicii despre sansele sale de supravietuire
ADVERTISEMENT

La scurt timp după atac, ursul a fost văzut pe o altă stradă, însă autoritățile nu l-au mai găsit când au ajuns la fața locului.

Bărbatul a fost atacat de urs în propria curte

Bărbatul rănit este în stare gravă având multiple răni, inclusiv la cap, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Atacul a avut loc vineri seară, în jurul orelor 19.00, în grădina din spatele casei victimei, care locuiește în cartierul Vatra Satului, la limita cu comuna Secăria.

Este o zonă de deal, împădurită, unde urșii coboară frecvent în ultima perioadă.

Vecinii bărbatului sunt cei care l-au găsit plin de sânge. Au sunat imediat la 112 și, pentru că zona este greu accesibilă, l-au transportat până la punctul de întâlnire cu echipajul de pe ambulanță.

ADVERTISEMENT

Prezintă multiple traumatisme la nivelul capului, plăgi. De asemenea, acesta prezenta traumatisme la nivelul toracelui și membrelor superioare”, a declarat George Duță, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, citat de ph-online.ro.

Informații despre atac a dat și Sorin Popa, primarul din Comarnic: “Am fost sunați că un urs a atacat un cetățean. M-am deplasat imediat, deja Salvarea era la fața locului, Jandarmeria, Poliția orașului Comarnic.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul era în Salvare când am ajuns eu, iar cei de la Salvare încercau să îi acorde primul ajutor.

Omul ăsta era în grădina lui, din spatele casei. Vă spun eu, o să ajungă să intre urșii peste noi în casă. Omul e tânăr, 40 de ani, are familie, copii. Trăiește, dar e rănit grav, la cap.”

ADVERTISEMENT

Edilul a precizat și că la scurt timp, prezența ursului a fost semnalată pe o altă stradă din oraș.

“Imediat după ce s-a întâmplat cu băiatul ăsta, au plecat salvările cu băiatul la Ploiești, și, după aceea, la cel mult o jumătate de oră a sunat altcineva la 112 că un urs e pe o stradă lăturalnică, lângă cea unde a fost atacat cetățeanul. Am fost cu toată echipa, am căutat aici, dar a fugit până… noi nu l-am văzut efectiv”, a mai spus Sorin Popa.

După atac, ISU a emis un mesaj RO-Alert prin care sunt avertizați oamenii să nu iasă afară din case.

În zonă ar fi zeci de urși care vin fără teamă în apropierea locuințelor, spune primarul. Autoritățile vor convoca un comitet local pentru situații de urgență.

ADVERTISEMENT