ADVERTISEMENT
News

Bărbat care a aruncat în aer două bancomate, arestat. Ce s-a descoperit asupra sa

Autor: Adrian Baciu | 13.11.2020 | 15:29
Bărbat care a aruncat în aer două bancomate, arestat. Ce s-a descoperit asupra sa
Bărbat care a aruncat în aer două bancomate, arestat. Ce s-a descoperit asupra sa. Sursa foto: adevarul.ro

Un bărbat din România urmărit de Poliție pentru că ar fi aruncat în aer două bancomate, dintre care unul în Sectorul 3, a fost arestat de cadrele MAI în București.

ADVERTISEMENT

Anunțul reținerii acestui individ a fost făcut de șeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, cel care a anunțat, vineri, că polițiștii au reținut un bărbat cu cetăţenie româno-moldoveană.

Înainte a ajunge la acest suspect, polițiștii au efectuat, în cursul zilei de joi, mai multe percheziții domiciliare, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi munițiilor.

Bărbat acuzat că a aruncat în aer două bancomate, arestat de Poliție

Individul urmărit, acuzat de distrugerea și jefuirea bancomatelor, este un bărbat de 37 de ani. Comisarul Berechet a precizat că agenții l-au prins pe suspect în trafic.

ADVERTISEMENT

Suspectul era pregătit și de alte lovituri. În autoturismul lui au fost identificate şi ridicate aparate de bruiaj, telefoane mobile, staţie de emisie recepţie, cagule, măşti, spray iritant-lacrimogen şi mănuşi de diferite tipuri, anunță Hotnews.

După mai multe ore de audieri, s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului, iar ulterior acesta a fost arestat preventiv.

”De la data de 20 mai 2019, când au debutat cercetările în această cauză, poliţiştii implicaţi în cercetare, împreună cu procurorul, în urma activităţilor procesual penale desfăşurate, au ajuns la concluzia că persoanele implicate în acest dosar ar fi săvârşit şi alte fapte pe teritoriul României, toate acestea fiind preluate pentru continuarea activităţilor”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis vineri.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în cauză, acuzat de aruncarea în aer a unui bancomat din Sectorul 3

Conform datelor Poliției, bărbatul este cercetat în mai multe cazuri, respectiv două furturi din bancomate prin explozie, acesta cel din data de 20 mai 2019, pe bulevardul Theodor Pallady, cunoscut opiniei publice ca bancomatul aruncat în aer în Sectorul 3.

Un alt caz este cel din judeţul Brăila unde, de asemenea, un bancomat a fost aruncat în aer. În ambele situaţii ar fi folosit o materie explozivă generic denumită pizza slide, cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia ATM-urilor, dar şi distrugeri şi degradări ale sediilor unităţilor bancare, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

În timpul percheziţiilor efectuate joi, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ialomiţa, au fost identificate şi ridicate dispozitive artizanale denumite generic “pizza-slide”, substanţe cu potenţial exploziv, mai multe documente de identitate emise de diverse state, documente ce urmează a fi expertizate.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!