News

Bărbat căzut în apropierea Lacului Albastru din Maramureș, recuperat de salvamontiști. Cum a fost găsit

Salvamontiștii din Maramureș au recuperat, în noaptea de joi spre vineri, un bărbat căzut în apropierea Lacului Albastru.
28.05.2021 | 15:35
Barbat cazut in apropierea Lacului Albastru din Maramures recuperat de salvamontisti Cum a fost gasit
ADVERTISEMENT

Angajații de la Salvamont Maramureș au recuperat, în cursul nopții de joi spre vineri, un bărbat care a căzut în apropierea Lacului Albastru din Munţii Gutâi.

Din primele informații, se pare că norocul cetățeanului aflat în zonă a fost faptul că o persoană care practica alergare montană l-a zărit și a sunat imediat la Serviciul Unic de Urgență 112.

ADVERTISEMENT

Un bărbat căzut în zona Lacului Albastru din Maramureș, recuperat de salvamontiști

Bărbatul căzut se afla în Fisura Zorilor, o zonă deosebit de periculoasă cu o prăpastie de peste 40 metri. Acesta a reacţionat în momentul în care a fost mişcat de către persoana care alerga.

”O persoană care practica alergare montană în zona respectivă a sunat la 112 şi a anunţat despre faptul că aproape de Fisura Zorilor este un bărbat căzut care însă a reacţionat în momentul în care a fost mişcat de către persoana care alerga”, a spus Dan Benga, directorul Serviciului Public Judeţean – Salvamont Maramureş, Dan Benga.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Facebook, cei de la Salvamont Maramureș mai informează că bărbatul căzut a fost găsit într-un timp extrem de scurt, a fost conştient, nu are afecţiuni medicale, singura problemă fiind cantitatea de alcool consumată.

”Salvatorii montani au coborât in siguranţă persoana până în localitate de unde a fost preluată de Poliția orașului Baia Sprie pentru investigații, aceștia anunțând şi aparținătorii”, a mai precizat Dan Benga pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT

Zi încărcată pentru Salvamont România

Finalul de săptămână a adus o activitate intensă în colectivul Salvamont România. Instituția anunță că, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național s-au primit 7 apeluri de urgență: două pentru Salvamont Municipiul Brașov și câte unul pentru apel pentru Salvamont Vrancea, Salvamont Bușteni, Salvamont Rodna, Salvamont Bistrița Năsăud și Salvamont Maramureș.

Salvamont România a fost în doliu în această săptămână. Mircea Geantă, unul dintre cei mai cunoscuți salvamontiști români și-a pierdut viața miercuri dimineață, într-un grav accident rutier.

ADVERTISEMENT

Mircea Geantă era unul dintre cei mai experimentați și cunoscuți salvamontiști români. Bărbatul avea doar 45 de ani și participase la numeroase acțiuni de salvare montană. Tristul anunț a fost făcut de colegii lui Mircea Geantă de la Salvamont Argeș.

”Așa e firul vieții când e dat să se termine, nu pe vârf de de munte, nu într-o acțiune de salvare, nu acasă la bătrânețe, nu de boală, ci dintr-o neatenție a altui om. Suntem cu sufletul aproape de familie și iată, iarăși, cum e viața și cât de scump e un moment de neatenție. Drum lin, MIRCEA”, au scris pe Facebook cei de la Salvamont Argeș.

ADVERTISEMENT