News

Bărbat condamnat pentru tentativă de viol, trimis să muncească la o grădiniță. Cum motivează judecătorii decizia

09.11.2020 | 15:31
Barbat condamnat pentru tentativa de viol trimis sa munceasca la o gradinita Cum motiveaza judecatorii decizia
ADVERTISEMENT

O nouă decizie a judecătorilor din România este privită cu uimire în spațiul public, după ce un bărbat, condamnat pentru tentativă de viol, a fost trimis să muncească în folosul comunității tocmai într-o grădiniță.

În 2018, un cetățean de 38 de ani a intrat peste o femeie din Bacău cu intenția de a o viola. Toată scena dramatică s-a produs sub privirile îngrozite ale băiețelului acesteia de doar 5 ani.

ADVERTISEMENT

Gestul său nu a rămas nepedepsit, însă sentința nu a fost una majoră. Judecătorii l-au condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare, motivând că bărbatul de 38 de ani e un ”tânăr cu posibilități reale de îndreptare”. Ulterior, agresorul a fost trimis de judecătorul Neculai Burlibaşa să execute 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la o şcoală şi/sau la o grădiniţă.

Un bărbat condamnat pentru tentativă de viol, trimis de judecători să muncească la o grădiniță

Incidentul din comuna băcăuană Podu Turcului a avut loc în noaptea de 23/24 mai 2018, atunci când agresorul a pătruns peste femeie în casa acesteia. Întrucât locuia doar cu băiețelul de 5 ani, femeia nu a avut protecție.

ADVERTISEMENT

După ce a fost lovită cu pumnii, chiar sub privirile copilului, femeia a reușit să fugă la un vecin, chiar preotul din localitate, căruia i-a cerut ajutorul. Acesta a dus-o pe femeie la tatăl ei, care a sunat la 112.

Imediat, la fața locului au venit poliția şi ambulanța, care a transportat-o pe victimă la spital. Din cauza loviturilor primite, ea a avut nevoie de șase zile de îngrijiri medicale, scrie Libertatea.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, atacatorul a fost reținut abia în 19 iunie, la aproape o lună distanță de la agresiune, iar ulterior toate deciziile au curs în favoarea sa.

Condamnat cu suspendare și trimis să lucreze între copii

Abia în septembrie 2018, individul a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de violare de domiciliu şi tentativă de viol, iar un an mai târziu, Judecătoria Podu Turcului l-a condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că, pe lângă condamnarea cu suspendare, în octombrie 2019 instanţa l-a obligat pe Costache să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Primăria comunei Podu Turcului din judeţul Bacău.

După şase luni de la pronunţarea sentinţei, Costache nu muncise nicio zi, iar apoi s-a mutat în judeţul Vrancea, unde serviciul de probaţiune de aici a sesizat Judecătoria Podu Turcului, solicitând modificarea obligaţiilor lui.

În 2020, judecătorul Neculai Burlibaşa a decis că nu există loc mai potrivit în care să muncească în folosul comunităţii bărbatul acuzat de tentativă viol decât Şcoala Primară şi/sau Grădiniţa din satul Rădăcinesti, com. Corbiţa, jud. Vrancea. Procurorii n-au atacat decizia.

ADVERTISEMENT