ADVERTISEMENT
News

Bărbat de culoare din SUA, împușcat de poliție sub ochii copiilor. Proteste violente în Wisconsin în urma incidentului. Video

Autor: Adrian Baciu | 25.08.2020 | 11:47
Bărbat de culoare din SUA, împușcat de poliție sub ochii copiilor. Proteste violente în Wisconsin în urma incidentului. Video
Bărbat de culoare din SUA, împușcat de poliție sub ochii copiilor. Proteste violente în Wisconsin în urma incidentului. Sursa foto: nbcnews.com

La aproape trei luni distanță de la uciderea lui George Floyd, un alt bărbat de culoare din SUA a fost victima poliției, fiind împușcat de agenți chiar sub ochii copiilor săi.

ADVERTISEMENT

Incidentul extrem de grav s-a produs în Wisconsin. Cetățeanul american fost împușcat în spate de polițiști, în timp ce încerca să intre într-un autoturism.

Măsura oamenilor legii este cu atât mai condamnabilă cu cât focurile de armă s-au produs chiar sub privirile celor trei copii ale victimei, cu vârste de 3, 5 și 8 ani, care se aflau în mașină când tatăl lor a fost împușcat.

ADVERTISEMENT

Un bărbat de culoare din SUA a fost împușcat de poliție sub ochii copiilor săi

Incidentul reprobabil din Statele Unite ale Americii s-a petrecut duminică la ora 17:00 şi a fost filmat cu un telefon mobil de un trecător.

Până în acest moment, tot ce se știe oficial este că poliția a răspuns unei dispute domestice: în clip se vede cum trei ofițeri de poliție îl urmează îndeaproape pe bărbatul care nu se opreşte, şi încep să tragă după ce acesta încearcă să intre în maşina sa.

ADVERTISEMENT

Șocant este faptul că cei trei copii ai victimei se aflau pe bancheta din spate a SUV-ului, privind îngroziți cum tatăl lor a căzut secerat la pământ.

”Cei trei copii cu vârste de 3, 5 și 8 ani se aflau în mașină când tatăl lor a fost împușcat”, a dezvăluit avocatul familiei pentru CNN, menționând că aceștia ”sunt marcați pe viață”.

ADVERTISEMENT

Bărbatul împușcat se numește Jacob Blake și este la spital, în stare gravă, după ce a fost împușcat de poliție în orașul Kenosha din statul american Wisconsin, a dezvăluit guvernatorul statului, Tony Evers, potrivit sursei citate.

Proteste violente în Wisonsin după incident

Înregistrarea video cu momentul în care bărbatul de culoare este împuşcat de mai multe ori în spate de ofiţeri ai poliţiei din Wisconsin a dat naştere unor proteste violente în oraşul Kenosha.

ADVERTISEMENT

În ultimele nopți, protestatarii au incendiat camioane ale municipalităţii cu care autorităţile au încercat să blocheze accesul spre clădirea poliţiei.


La rândul său, guvernatorul democrat al statului Wisconsin a transmis că ”deşi nu se cunosc detalii despre ce s-a întâmplat, ce ştim în mod cert este că nu este primul bărbat de culoare sau persoană împuşcată, rănită sau ucisă cu cruzime de indivizi din forţele de ordine în statul sau ţara noastră”.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce clipupl cu pricina a apărut pe reţelele sociale, protestatari s-au adunat în apropierea sediului poliţiei şi au strigat ”fără justiţie nu e pace”. Forţele de ordine au dispersat cu gaze lacrimogene cele câteva sute de persoane care au ajuns acolo până la miezul nopţii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!