ADVERTISEMENT
News

Bărbat de culoare, împușcat în Los Angeles de polițiști. Incidentul, urmat de proteste masive

Autor: Emil Neacsu | 01.09.2020 | 23:55
Bărbat de culoare, împușcat în Los Angeles de polițiști. Incidentul, urmat de proteste masive
Un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de către polițiști, în urma unui incident care a avut loc în sudul metropolei americane.

Un nou incident cu conotații rasiale în comitatul Los Angeles. Un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de către polițiști, în urma unui incident care a avut loc în sudul metropolei americane, Crima a cărei victimă a fost tânărul de 29 de ani a fost urmat de un val de proteste.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții autorităților susțin că doi polițiști au încercat să îl oprească pe Dijon Kizzee, care se deplasa ilegal pe o bicicletă, dar atunci când polițiștii l-au abordat bărbatul a sărit de pe bicicletă şi a fugit.

Oamenii legii au alergat după Dijon și l-au ajuns, însă când s-au apropiat de el, bărbatul l-ar fi lovit pe unul dintre ei în față și a început să arunce hainele de pe el.

ADVERTISEMENT

Împușcat de polițiști pentru că avea o armă la el

Acesta a fost momentul în care polițiștii că în interiorul unui articol vestimentar al bărbatului de culoare se afla o armă semiautomată și au deschis focul. Bărbatul afro-american a fost împușcat de mai multe ori, iar procurorii au recuperate de la locul incidentului o armă de mână care i-ar fi aparținut.

În acel moment poliţiştii “au observat că în interiorul unui articol vestimentar pe care îl aruncase era o armă de mână semiautomată” şi amândoi au deschis focul, împuşcându-l pe tânărul afro-american de mai multe ori, a mai spus Dean. Anchetatorii au recuperat de la locul incidentului o armă de mână. De asemenea, decesul lui Dijon a fost pronunțat de medici chiar la locul incidentului. În altercație și focurile care au urmat nu au fost răniți cei doi polițiști.

ADVERTISEMENT

În schimb, un activist pentru libertăți civile susține că Dijon nu reprezenta o amenințare în momentul incidentului.

Familia bărbatului cere dreptate

“Să fii în posesia unei arme şi să o foloseşti, să o ai în mână, sunt două lucruri diferite”, a spus Activistul Najee Ali. Acesta a subliniat că Dijon nu a îndreptat arma spre polițiști.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, membrii familiei victimei au cerut să se facă publice numele celor doi polițiști implicați în incident și aceștia să fie arestați și puși sub acuzare.

Acest deces are loc pe fondul unor proteste massive după împuşcarea pe 23 august a lui Jacob Blake în localitatea Kenosha, din statul Wisconsin, şi moartea, în luna mai, a lui George Floyd în orașul Minneapolis. Floyd a fost sufocat de un poliţist alb care i-a ţinut genunchiul pe gât mai multe minute.

ADVERTISEMENT

La câteva ore de la uciderea lui Dijon, în cartierul respective a fost organizată o demonstrație de protest, la care s-a cerut dreptate pentru bărbatul ucis de polițiști.
“De câte ori trebuie să ne adunăm aici, să plângem pierderea fraţilor şi surorilor noastre?”, a declarat un protestatar.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!