News

Bărbat din Argeș, găsit spânzurat în casă. Acesta era cercetat pentru tentativă de omor

Un bărbat în vârstă de 51 de ani din Județul Argeș a fost găsit spânzurat în propria casă. Bărbatul era cercetat pentru tentativă de omor
15.01.2023 | 17:06
Barbat din Arges gasit spanzurat in casa Acesta era cercetat pentru tentativa de omor
Poliția a deschis o anchetă în acest caz. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
ADVERTISEMENT

Un bărbat din localitatea Moșoaia, județul Argeș, a fost găsit duminică spânzurat într-un imobil aflat în construcție. Bărbatul, cercetat pentru tentativă de omor, se afla în arest la domiciliu.

Bărbat din Argeș, găsit spânzurat în casă

Bărbatul de 51 de ani a fost găsit spânzurat într-un imobil aflat în construcție în localitatea Moșoaia, județul Argeș.

ADVERTISEMENT

Echipajul medical sosit la fața locului nu a putut decât constata decesul acestuia.

„În ziua de 15 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat, de 51 de ani, s-ar fi spânzurat la un imobil aflat în construcţie, pe raza localităţii Moşoaia. Echipajul medical care a intervenit la faţa locului a constatat decesul”, se arată într-un comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Potrivit IPJ Argeș, bărbatul de 51 de ani se afla sub mandat de arestare la domiciliu, fiind cercetat într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

În acest caz autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care bărbatul de 51 de ani şi-a găsit sfârşitul.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc”, se mai arată în comunicatul celor de la IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT

Ce pedeapsă putea primi pentru tentativa de omor

Potrivit Art. 188 din Noul Cod penal, omorul se pedepsește cu o pedeapsă cuprinsă între 10 și 20 de ani de închisoare, precizând că și tentativa se pedepsește.

Potrivit legii, tentativa se sancţionează cu o pedeapsă cuprinsă între jumătatea minimului şi jumătatea maximului prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată, fără ca minimul să fie mai mic decât minimul general al pedepsei.

ADVERTISEMENT

Astfel, bărbatul din Argeș risca o pedeapsă între cinci și zece ani de închisoare pentru tentativă. Însă, dacă își recunoștea faptele atunci pedeapsa se reducea cu o treime, ceea ce însemna un mini de trei ani și patru luni de închisoare.

ADVERTISEMENT