News

Bărbat din Azuga care ieșise la alergat, găsit mort în munți. Acesta ar fi fost atacat de un urs

13.04.2021 | 09:51
Barbat din Azuga care iesise la alergat gasit mort in munti Acesta ar fi fost atacat de un urs
Un bărbat din Azuga care ieșise la alergat, găsit mort în munți. Acesta ar fi fost atacat de un urs. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedie în județul Prahova. Un bărbat de 39 de ani care a plecat, duminică, să alerge şi nu s-a mai întors acasă a fost găsit decedat, luni seară, de echipele de căutare, primele indicii arătând că acesta ar fi fost atacat de un urs.

Într-o primă fază, angajații din cadrul Poliției orașului Azuga au fost sesizaţi, luni dimineaţă, de tatăl victimei cu privire la faptul că fiul său a plecat duminică să alerge şi nu a mai revenit la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în urma acțiunilor de căutare la care au participat zeci de forţe, inclusiv câini de urmă, trupul neînsufleţit al lui Aexandru, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit în zona Limbăşelu, un râu din zona Azuga.

Bărbat din Azuga care ieșise la alergat, găsit mort în munți. Ar fi fost atacat de un urs

Alexandru, bărbatul găsit fără suflare în sălbăticie, era cunoscut drept un om al muntelui, sportiv, alergător şi un bun cunoscător al traseelor montane. Încă de când au aflat de dispariția sa, prietenii și rudele se temeau că acesta ar fi putut fi atacat de animalele sălbatice.

ADVERTISEMENT

Bărbatul s-a despărţit de tatăl său, duminică 11 aprilie, în jurul orelor 14.00. A anunțat că merge să alerge pe munte. Făcea asta frecvent, astfel că plecarea sa nu a îngrijorat pe nimeni din familie, într-o primă fază.

Ulterior, spre seară, când bărbatul nu a mai dat niciun semn de viaţă, rudele au început să se îngrijoreze. Luni dimineaţă au anunţat Poliţia Azuga, iar mai multe echipe de salvatori montani, jandarmi şi civili s-a deplasat pe traseele din munţii Baiului în căutarea lui Alexandru.

ADVERTISEMENT

Din păcate, temerile tuturor s-au adeverit, iar bărbatul a sfârșit atacat de un urs

”Din nefericire, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit în zona Limbăşelu. Din primele cercetări, există indicii conform căruia bărbatul ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs. Trupul neînsufleţit va fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei”, a transmis Poliţia, luni seară.

Un bărbat din Azuga care ieșise la alergat, găsit mort în munți. Acesta ar fi fost atacat de un urs. Sursa foto: Salvamont Prahova

Prieten al victimei: ”A fost să caute coarne de cerb și a dat nas în nas cu ursoaica”

Un prieten al victimei dezvăluie că Alexandru se afle în zona înaltă de munte pentru a căuta coarne de cerb. A avut ghinionul, spune acesta, să se întâlnească cu o ursoaică.

ADVERTISEMENT

”El (n.r. Alexandru) a fost să caute coarne de cerb şi a dat nas în nas cu ursoaica. Fix lângă bârlogul ei”, spune Ionuț, conform Observator.

ADVERTISEMENT