News

Bărbat din Brașov, terorizat de un urs. Ce îl atrage pe animal în fiecare seară în gospodărie

16.04.2021 | 08:56
Barbat din Brasov terorizat de un urs Ce il atrage pe animal in fiecare seara in gospodarie
Bărbat din Brașov, terorizat de un urs. Bărbat din Brașov, terorizat de un urs. Ce îl atrage pe animal în fiecare seară în gospodărie. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Un urs vine în fiecare seară în gospodăria unui bărbat din Brașov. Animalul l-a terorizat localnicul din Jimbor.

Omul e disperat și susține că ursul vine aproape în fiecare zi la grajdurile aflate pe deal, în vecinatatea pădurii, unde sunt animale domestice, dar și lame si căprioare, conform știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Mai mult, bărbatul din județul Brașov, a rămas fără stupină după ce ursul a intrat în curte și i-a distrus toate cele 20 de familii de albine.

Un bărbat din Brașov este terorizat de un urs. Cum se protejează localnicul

Sursa foto – facebook

Bărbatul din Jimbor a reclamat cele întâmplate la administratorul fondului de vânătoare și a cerut despăgubiri, dar procedura este complicată și necesită timp.

ADVERTISEMENT

Momentan, a împrejmuit locul cu gard de sârmă și a dus la grajduri câini de pază, să dea alarma când vine ursul.

Un maratonist a fost ucis de un urs

Sportivul de 39 de ani a fost găsit mort de salvamontiștii prahoveni la 6 km de stațiunea Azuga. Acesta a fost atacat și ucis de un urs. Bărbatul plecase să alerge pe cărări de munte și, pentru că nu a mai revenit acasă, a fost dat dispărut la Poliție. Salvamontiștii din Azuga i-au găsit trupul neînsuflețit în zona zona Limbăşelu, în apropierea bârlogului unui urs.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, animalul sălbatic l-a atacat în timp ce alerga, iar rănile suferite, vizibile pe corpul maratonistului, i-au fost fatale.

Urșii sunt o problemă majoră pentru cetățeni

„Avem o populație de urs în creștere și cred că este un moment bun să găsim o soluție pentru managementul speciei corect. Am dat drumul unor studii, specialiștii ne vor spune cu exactitate pentru că trebuie să știm exact câți sunt.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știm exact care este comportamentul lor, trebuie să știm să intervenim și să fim pregătiți să intervenim prompt acolo unde își face prima dată apariția, să nu așteptăm să facă pagubă omului”, a spus pentru FANATIK secretarul de stat în MMAP, Gelu Puiu. Vezi AICI cum a ajuns România, țara derogărilor la vânătoarea de urși!

ADVERTISEMENT
Tags: