News

Bărbat din București, reținut de Poliție. Cum a încercat să păcălească un sucevean la cumpărarea unei mașini de 35.000 euro

Un bucureștean a ajuns în arestul poliției după ce ar fi înșelat un alt bărbat din Suceava la cumpărarea unui autoturism de 35.000 euro
07.07.2024 | 19:32
Barbat din Bucuresti retinut de Politie Cum a incercat sa pacaleasca un sucevean la cumpararea unei masini de 35000 euro
Cum a fost înșelat un sucevean la vânzarea unei mașini de lux. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 43 de ani din București a crezut că poate lua un autoturism, pus la vânzare pe un site de specialitate de către un sucevean, fără să-i mai plătească și banii cuveniți acestuia din urmă. În doar câteva ore după ce au fost sesizați de către victimă, polițiștii au organizat o operațiune de flagrant și l-au prins pe escrocul din Capitală, recuperând și autoturismul victimei.

Sucevean, păcălit la vânzarea unui autoturism

Potrivit IPJ Suceava, în ziua de miercuri, 3 iulie, polițiștii de la o secție de poliție dintr-o localitate din județ au fost contactați de către un bărbat de 45 de ani. Acesta a reclamat faptul că fusese înșelat la o tranzacție de vânzare a unui autoturism de către un alt bărbat, care s-a legitimat ca fiind din Botoșani.

ADVERTISEMENT

„La data de 03.07.2024, ora 15.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin plângere de către un bărbat de 45 ani, din com. Volovăț, despre faptul că, a fost înșelat la o tranzacție auto de către un bărbat, aparent din municipiul Botoșani, județul Botoșani”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Botoșani.

Polițiștii au aflat că bărbatul postase pe site-urile de specialitate spre vânzare un autoturism, pe care cerea suma de 35.000 de euro. Cu o zi în urmă, marți în data de 2 iulie, acesta a fost contactat telefonic de către un bărbat, care i-a spus că vrea să cumpere mașina, iar cei doi au căzut de acord să se întâlnească la domiciliul viitoarei victime, în comuna Volovăț.

ADVERTISEMENT

„Polițiștii au constituit de îndată o echipă operativă de cercetare, stabilind faptul că partea vătămată locuiește în com. Volovăț, iar cu aproximativ o săptămână în urmă, a hotărât să scoată la vânzare autoturismul personal în valoare de cca. 35.000, motiv pentru care a postat un anunț pe un site de specialitate.

Ulterior, la 02.07.2024, partea vătămată a fost contactată telefonic de către un bărbat care i-a comunicat faptul că este interesat de autoturismul pe care l-a postat pentru vânzare. Astfel, cele două persoane au căzut de comun acord să se întâlnească la domiciliul părții vătămate din comuna Volovăț”, se mai arată în comunicatul Poliției.

ADVERTISEMENT

I-a luat mașina, dar a uitat să-i mai trimită și banii

Potrivit sursei citate, după ce cei doi s-au întâlnit și au căzut de acord asupra vânzării mașinii pentru suma menționată, au mers la un birou de acte din Rădăuți. Aici, cumpărătorul s-a prezentat a fi din municipiul Botoșani.

„După purtarea unor discuții, au ajuns la o înțelegere, partea vătămată a fost de acord să vândă autoturismul persoanei care a venit la el, contra sumei de 35.000 de euro, motiv pentru care cei doi au încheiat un contract de vânzare – cumpărare la un birou de acte din Municipiul Rădăuți. Aici, partea vătămată a aflat și presupusa identitate a cumpărătorului, respectiv faptul că ar fi un bărbat de 42 ani, din mun. Botoșani”, se mai arată în comunicatul Poliției.

ADVERTISEMENT

Din precizările IPJ Suceava, după ce cei doi au semnat actele de vânzare cumpărare, cumpărătorul i-a arătat bărbatului din Suceava o captură pe telefonul mobil cu viramentul bancar. Astfel, poliția spune că presupusul escroc i-ar fi spus vânzătorului că suma efectivă ar fi urmat să intre efectiv în conturile sale în cursul zilei de 3 sau 4 iulie. Totuși, poliția spune că banii nu ar fi fost virați, iar presupusa victimă s-a prezentat la Poliție în după amiaza zilei de 03 iulie.

„Ulterior, după semnarea contractului, persoana care s-a prezentat ca fiind cumpărătorul a efectuat o plată de pe o aparentă aplicație bancară arătându-i părții vătămate o captură de imagine pe telefonul mobil, suma de bani urmând să fie virată însă efectiv în cursul zilelor de 03.07.2024 sau 04.07.2024.

Cu toate acestea banii nu au mai fost virați. Au fost efectuate activități investigative și s-a stabilit că persoana în cauză este pretabilă la săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune cu acest mod de operare, astfel încât s-a stabilit organizarea prinderii în flagrant”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

Apoi, Poliția spune că l-a identificat pe cumpărător, în fapt un bărbat de 43 de ani din București, și a organizat o operațiune de flagrant chiar în seara zilei de 03 iulie, la orele 19.30.

„Acesta a fost legitimat de polițiști și preluat în custodie, fiind condus pentru cercetări la sediul Poliției Municipiului Rădăuți. În urma administrării materialului probator s-a dispus măsura reținerii față de bărbatul de 43 de ani din mun. București pentru o perioadă de 24 de ore.

În urma cercetărilor efectuate, autoturismul aparținând părții vătămate a fost recuperat și predat acesteia. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de înșelăciune, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația