News

Bărbat din Mureș surprins de un mal de pământ, în timp ce făcea lucrări la canalizare. A fost transportat la spital cu elicopterul

Un mal de pământ s-a surpat peste un bărbat care făcea lucrări la canalizare, în Mureș. Omul a fost transportat la spital cu elicopterul
16.09.2021 | 16:26
Barbat din Mures surprins de un mal de pamant in timp ce facea lucrari la canalizare A fost transportat la spital cu elicopterul
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc joi, 16 septembrie, în comuna Ceuaşu de Câmpie din județul Mureș. Bărbatul de 48 de ani efectua lucrări la canalizare, când a fost prins sub un mal de pământ care s-a surpat.

Incidentul a fost anunțat prin apel la 112. La fața locului s-au deplasat atât oamenii legii, cât și pompierii.

ADVERTISEMENT

Bărbat din Mureș surprins de un mal de pământ, în timp ce făcea lucrări la canalizare. A fost transportat la spital cu elicopterul

„În cursul acestei zile, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.3 Râciu au fost sesizaţi prin Apel 112, cu privire la faptul că un mal de pământ s-a surpat peste un bărbat de 48 de ani, din comuna Ceuaşu de Câmpie, în timp acesta efectua lucrări la canalizare, în aceeaşi comună”, a transmis IPJ Mureş.

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului. Din primele cercetări, aceștia au stabilit că bărbatul a coborât în șanțul canalizării, în timp ce efectua respectivele lucrări, iar malul de pământ s-a surpat peste el.

ADVERTISEMENT

„Forţe ale I.S.U. Mureş au procedat la extragerea bărbatului, căruia i s-au efectuat manevre de resuscitare de către echipajul medical prezent la faţa locului, ulterior fiind transportat cu un elicopter SMURD, la unitatea spitalicească,” au adăugat oamenii legii.

În cauză, s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

ADVERTISEMENT

În continuare, polițiștii fac cercetări pentru stabilirea circumstanțelor care au dus la producerea acestui incident. De asemenea, fost sesizaţi şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş.

Asemena incidente se întâmplă frecvent în România. Amintim că, la începutul lunii august, doi oameni au murit, chiar în centrul Capitalei, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei.

ADVERTISEMENT

Mal de pământ surpat peste cinci muncitori, în București

Incidentul a avut loc luni, 2 august, pe un șantier de lângă Biblioteca Naţională. Cinci muncitori au fost surprinși sub un mal de pământ.

Trei dintre aceștia au scăpat cu viață, fiind acoperiți doar până la brâu. Echipele de intervenție au reușit să-i extragă cu rapiditate.

Din nefericire, alți doi oameni au fost complet îngropați. Ambii și-au pierdut viața, iar ultimul dintre ei a fost căutat ore bune de pompieri.

De altfel, intervenția acestora a fost una foarte dificilă. Șanțul nu era asigurat, iar riscul producerii unei noi surpări era unul foarte mare.

 

ADVERTISEMENT