News

Bărbat din Sibiu, sunat de DSP și întrebat cum se simte tatăl său, mort de COVID

12.11.2020 | 11:35
Barbat din Sibiu sunat de DSP si intrebat cum se simte tatal sau mort de COVID
ADVERTISEMENT

Caz de-a dreptul halucinant în Sibiu, acolo unde Direcția de Sănătate Publică (DSP) a sunat un bărbat pentru a-l întreba cum se simte tatăl acestuia, între timp mort de COVID 19 și deja îngropat.

Întâmplarea este cu atât mai inexplicabilă cu cât soția cetățeanului ucis de coronavirus primise, din partea DSP, permisiunea de a participa la înmormântare.

ADVERTISEMENT

Apelul autorităților a venit într-un moment extrem de dificil pentru familia îndoliată din orașul ardelean, mai exact la o zi de la ceremonia funerară.

DSP, o nouă bâlbă. Au sunat un bărbat din Sibiu pentru a aflat date despre tatăl acestuia, mort de COVID

Bărbatul îndurerat de pierderea tatălui său povestește de momentul stupefiat trăit în urmă cu două zile. Acesta spune că s-a simțit revoltat de telefonul primit din partea unei instituții abilitate să gestioneze criza COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Am fost sunat ieri dimineaţă să mă întrebe ce face tatăl meu. Am simțit ca mor eu când am auzit această întrebare. Tata era înmormântat cu o zi înainte. Şi-au cerut scuze, le-am spus să se documenteze.

Apoi mă întrebau cum o cheamă pe mama, cum se numește medicul de familie al mamei. În ziua înmormântării am primit decizie pentru ca mama să participe la înmormântare. Deci ştiau cum se numeşte mama”, a declarat Ilie Brad la Antena3.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul din Sibiu a mai precizat că tatăl său suferea de 18 ani în urma unei operaţii de colecist nereuşită şi că îl ducea periodic la spital.

”L-am dus cu icter şi l-am adus mort de COVID”, a afirmat bărbatul, în condiţiile în care spune că înaintea internării tatăl său făcuse testul pentru COVID-19, care a fost negativ.

ADVERTISEMENT

Ilie Brad nu este încă foarte convins că autoritățile au acționat în regulă în această cauză și a spus că va dori să vadă documentele medicale ale tatălui său.

Coșmar pentru familia din Sibiu

Familia bărbatului decedat ”de COVID” nu crede, însă, că bătrânul a fost infectat cu SARS-CoV-2, ci că febra pe care o avea era din cauza afecţiunii de care suferea.

Într-o intervenție la postul de știri citat, nora bărbatului care a încetat din viață, spune că acesta nu a avut niciodată COVID-19, ci a fost tratat în baza simptomelor, care, deși aproape identice, erau de la boala lui cronică, nu de la infecția cu SARS-COV-2.

”Diagnosticul în UPU a fost de icter, nu a avut simptome de COVID, fără tuse, fără respiraţie îngreunată. Doar cu culoarea aceea galbenă, de icter. Nu ne-am aşteptat să vină rezultatul pozitiv sub nicio formă. Soacra mea este negativă, noi negativi. Bine, am făcut toţi teste rapide”, povesteşte Camelia Brad.

Femeia mai spune că după ce Ilie Elisei Brad primit rezultatul pozitiv pentru COVID-19, familia a trecut printr-un coşmar. Timp de aproape o săptămână nu au ştiut ce se întâmplă cu bărbatul, pentru ca, într-un târziu, duminică, pe 8 noiembrie, la ora 3.30 dimineaţa, fiul a fost anunţat, printr-un telefon că tatăl său a murit.

ADVERTISEMENT