News

Bărbat din Timiș, împușcat mortal în timpul unei partide de vânătoare fără autorizație

Un bărbat de 56 de ani și-a pierdut viața luni, 2 ianuarie, după ce a fost împușcat mortal de către partenerul său de vânătoare
02.01.2023 | 16:22
Barbat din Timis impuscat mortal in timpul unei partide de vanatoare fara autorizatie
Bărbat din Timiș, ucis la o partidă de vânătoare. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a produs în apropierea localității Crivina, din județul Timiș.

Bărbat împușcat mortal al vânătoare

Luni după-amiaza, polițiștii de la Secția 6 Rurală Găvojdia au fost alertați printr-un apel la numărul 112 că în apropierea localității Crivina, din județul Timiș, un bărbat ar fi fost împușcat cu o armă de vânătoare.

Polițiștii care s-au deplasat de urgență la fața locului au constatat decesul unui bărbat de 56 de ani, care fusese împușcat de către partenerul său de vânătoare.

ADVERTISEMENT

Polițiștii susțin că aceștia luau parte la o vânătoare pentru care nu aveau autorizație.

„La data de 2 ianuarie a.c., polițiștii Secției 6 Rurale Găvojdia au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că, în apropierea localității Crivina, din județul Timiș, un bărbat ar fi fost împușcat cu o armă de vânătoare.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, constatând faptul că un bărbat, în vârstă de 56 de ani, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare neautorizată, în apropierea localității Crivina, ar fi împușcat accidental un alt bărbat, în vârstă de 50 de ani, care participa la vânătoare, rezultând din nefericire decesul acestuia”, a transmis luni Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș.

ADVERTISEMENT

Vânătorii nu dețineau permise de port armă

Polițiștii ajungi la locul incidentului au descoperit cele două arme de vânătoare dar și mai multe cartușe.

„La fața locului au fost găsite două arme de vânătoare și mai multe cartușe, acestea fiind confiscate și ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Timiș, care precizează că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru mai multe infracțiuni urmând a se stabili cum s-a produs incidentul.

ADVERTISEMENT

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului”, a mai precizat poliția.

Din primele cercetări, potrivit IPJ Timiș, niciunul dintre cei doi vânători nu deținea un permis de port armă.

ADVERTISEMENT

„De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi bărbați nu dețineau permise de port armă”, se mai arată în comunicatul autorităților.

ADVERTISEMENT