News

Bărbat dispărut, găsit decedat într-o râpă. Salvamontiștii din Gorj lansaseră o operațiune de căutare

Un bărbat dispărut în zona masivului Vâlcan a fost găsită decedat într-o râpă. Salvamontiștii din Gorj îl căutau inclusiv cu drone
26.05.2024 | 13:15
Barbat disparut gasit decedat intro rapa Salvamontistii din Gorj lansasera o operatiune de cautare
Bărbatul a fost căutat inclusiv cu drone Sursa foto: Salvamont Gorj
ADVERTISEMENT

Salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au fost solicitați pentru a participa la operațiunea de căutare a unui bărbat dispărut în zona masivului Vâlcan. Din nefericire, persoana a fost găsită decedată.

Bărbat dispărut, găsit decedat într-o râpă

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit într-o râpă adâncă de circa cinci metri. La fața locului vor fi efectuate cercetări, apoi victima va fi transportată la Institutul de Medicină Legală.

ADVERTISEMENT

„Persoana dispărută a fost găsită, din păcate decedată, căzută cca 5 metri într-o râpă. După efectuarea cercetărilor la fața locului de către poliție, salvamontiștii vor recupera trupul victimei și îl vor preda IML”, a informat Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont pe pagina de Facebook.

Pentru operațiunea de căutare salvamontiștii din județul Gorj au utilizat, pe lângă echipajul de căutare terestră, drone atât aeriene, cât şi subacvatice.

ADVERTISEMENT

„Acțiune de căutare a unei persoane dispărută în zona submontană a masivului Vâlcan la care au fost solicitați să participe și salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj.

Pe lângă echipajul de căutare terestră, salvamontiștii vor realiza și cercetare aero cu drone cu camera clasică și drone cu termoviziune, inclusiv programul de analiză cu AI, inteligență artificială, a datelor colectate de drone, precum și acvatică în fântânile din zonă, folosindu-se o dronă subacvatică.

ADVERTISEMENT

Intervin, ca echipă de sprijin, la solicitarea IPJ Gorj, salvatorii din Baza centrală Salvamont Tg-Jiu și posturile Salvamont Runcu și Padeș”, au informat inițial salvamontiștii.

Cine este victima

Potrivit Adevărul, persoana decedată ar fi un pădurar din localitatea Șomănești, comuna Telești, județul Gorj, în vârstă de 53 de ani. Bărbatul dispăruse cu o zi în urmă, după o ceartă în familie. Polițiștii au transmis că lângă el se afla câinele său, cu care plecase de la domiciliu.

ADVERTISEMENT

„La data de 25 mai a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112 de un bărbat din comuna Telești, despre faptul că tatăl său Godeanu Constantin, de 53 de ani, cu reședința în aceeași comună, a plecat în mod voluntar de la locuință, în jurul orei 19.00 și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălţime circa 1,75 m, aproximativ 70- 75 kg, față ovală, ochi căprui, păr scurt grizonat, se deplasează cu dificultate.

La momentul plecării purta o pereche de pantaloni de stofă de culoare neagră, o geacă de culoare albastru închis, o cămașă negru cu alb, iar în picioare purta o pereche de pantofi negri, având asupra sa două telefoane mobile. Bărbatul nu este cunoscut cu plecări voluntare și repetate de la domiciliu.

Persoana dispărută a fost pusă în urmărire la nivel național, iar în zonă au fost direcționate mai multe efective din cadrul IPJ Gorj, IJJ Gorj și ISU Gorj care desfășoară activități specifice de căutare. 

Bărbatul a fost găsit decedat, pe raza comunei Telesti, pe albia râului Tismana.  Lângă el se afla câinele său, cu care plecase de la domiciliu.

Bărbatul a fost găsit de polițiști. Nu era căzut în apa, ci în vegetația de lângă râul Tismana. În urma necropsiei se va stabili cauza decesului”, au informat polițiștii, citați de Gorj TV.

ADVERTISEMENT