News

Un bărbat fără certificat digital a sunat la 112 să reclame că nu poate intra la păcănele. Ce amendă a primit

Un bărbat din județul Neamț, fără certificat digital, a făcut scandal pentru că nu a fost lăsat la păcănele. Acesta a sunat la 112 să primească ajutor, dar nu a făcut decât să încaseze o amendă uriașă.
27.01.2022 | 17:40
Un barbat fara certificat digital a sunat la 112 sa reclame ca nu poate intra la pacanele Ce amenda a primit
ADVERTISEMENT

Patima nemărginită pentru jocurile de noroc l-a costat 6.000 de lei pe un locuitor din județul Neamț.

Nevaccinat și fără certificat digital, un bărbat în vârstă de 40 de ani din municipiul Roman a vrut să intre, miercuri, într-o sală de păcănele din localitate.

ADVERTISEMENT

Cum regulile din pandemie impun o dovadă a vaccinării sau a unui test negativ, pe care cetățeanul nu le avea, acestuia nu i s-a permis accesul. Supărat, bărbatul a reclamat situația la 112. Mare greșeală a făcut, întrucât în loc de ”ajutor” a primit o sancțiune uriașă.

Amendă uriașă primită de un bărbat fără certificat digital care a sunat la 112 să spună că nu este lăsat să intre la păcănele

Din datele oferite de Jandarmeria Neamț, incidentul în cauză s-a petrecut miercuri, 26 ianuarie, în jurul orei 17.00.

ADVERTISEMENT

În timp ce se afla pe bulevardul Roman Mușat din municipiul Roman, bărbatul a sunat la 112 pentru a reclama că nu îi este permis accesul într-o sală de jocuri de noroc.

Deplasați la fața locului, jandarmii au constatat că interzicerea accesului în incintă de către personalul sălii este justificată. Bărbatul nu avea asupra sa niciun document care să ateste rezultatul negativ al unui test nu mai vechi de 48/72 de ore, că este vaccinat sau că se află în perioada de 6 luni ulterioară confirmării infectării cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Inconștiența sa l-a costat foarte scump. ”Urgența nejustificată l-a costat 6.000 lei. A fost amendat cu 4.000 lei pentru apelare nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgență 112, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr.34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, și cu 2.000 de lei pentru adresarea de injurii și tulburarea ordinii publice, conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, precizează reprezentanții Jandarmeriei Neamț, citați de Ziarul de Roman.

Caz asemănător raportat la Constanța, în octombrie 2021. Un bărbat a fost reținut

Păcănelele l-au costat și mai scump pe un bărbat din Constanța, care a fost reținut de oamenii legii.

ADVERTISEMENT

În toamnă, acesta a sunat la 112 să reclame că nu este lăsat să intre la păcănele, din cauză că nu are certificat verde.

În momentul în care agenții au ajuns la fața locului și a observat că nu îi dau dreptate, bărbatul a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant, provocând un întreg scandal în mijlocul străzii. Astfel, a fost băgat în autospecială și dus la sediul Poliției.

Pentru comportamentul său a primit și o amendă de 6.000 de lei pentru apel nejustificat la 112, refuz de legitimare și nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

ADVERTISEMENT