News

Bărbat găsit înghețat la Iași. Analizele au arătat că avea o alcoolemie de 9 grame la mie în momentul morții

Un bărbat de 54 de ani, din județul Iași, a fost găsit mort din cauza frigului. Analizele au arătat că acestea avea o alcoolemie în sânge de 9 grame la mie.
28.12.2021 | 16:15
Barbat gasit inghetat la Iasi Analizele au aratat ca avea o alcoolemie de 9 grame la mie in momentul mortii
ADVERTISEMENT

Atunci când ne gândim la sezonul rece și la sărbătorile de iarnă, avem tendința să ne gândim la timpul petrecut cu cei dragi și mai puțin la accidentele și problemele de sănătate care pot apărea în această perioadă.

Consumul de alcool, uneori în cantități exagerate, poate duce la o serie de probleme, adesea de sănătate. Medicii de la unitățile de primiri urgențe sunt cei care, din fericire pentru cei care ajung acolo, văd această parte întunecată a sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

După cum explică reprezentații Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, aproximativ un sfert dintre cazurile care au ajuns la medicii de gardă au avut legătură cu excesul de alcool, notează Ziare.com.

Persoanele care au ajuns la camera de gardă în ultima perioadă au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza problemelor de sănătate cauzate sau accentuate de consumul de alcool. De asemenea, medicii trebuie să aibă grijă și de cei care au fost răniți în altercațiile care au pornit de la consumul de băuturi spirtoase.

ADVERTISEMENT

Alcoolemie record la camera de gardă

După cum explică Diana Cimpoeșu, coordonatoarea UPU/SMURD Iași, moartea unui bărbat de 54 de ani, cu o alcoolemie extremă, este cel mai dramatic caz pe care colegii ei l-au întâlnit în ultimele zile.

“Cel mai grav caz a fost al unui bărbat de 54 de ani, din localitatea Româneşti, adus de Ambulanță de acasă, în comă, cu alcoolemie cu nivel foarte crescut, respectiv de 900 de miligrame la decilitru și o temperatură centrală de 24,9 grade, deci o hipotermie severă, comă etanolică”, a explicat  Cimpoeșu.

ADVERTISEMENT

Aceasta a mai explicat faptul că medicii de la Urgențe au efectuat manevre de resuscitare, dar fără succes. În continuare, date fiind circumstanțele în care bărbatul a ajuns la spital cazul acestuia va fi preluat de către Medicina Legală.

Alcool crește agresivitatea pe drumuri și în familie

Medicii de la UPU se confruntă cu o gamă largă de pacienți care au nevoie de îngrijiri de specialitate din cauze asociate cu consumul de alcool.

ADVERTISEMENT

Coordonatoare UPU/SMURD Iași a explicat faptul că au fost înregistrate o serie de accidente rutiere cu victime, dar și câteva agresiuni domestice asociate cu consumul de alcool în exces.

Printre cazurile ajunse la Urgențe se numără și cel al unui bărbat care s-a prezentat cu o plagă tăiată. Informațiile oferite de către medici arată că acesta ar fi fost victima unui conflict cu soția. Bărbatul a fost operat, iar doctorii speră că se va recupera repede.

Drumurile sunt, la rândul lor, mai periculoase în timpul iernii. SMURD Iași a intervenit în cazul unui accident rutier asociat cu consumul de alcool și  care s-a soldat cu moartea unui tânăr. Pasagerul din dreapta lui a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.

ADVERTISEMENT