News

Bărbat găsit mort în lacul din parcul IOR din Capitală. Dosar penal pentru moarte suspectă

05.09.2019 | 10:29
Trupul neînsuflețit a fost scos la mal. Sursa foto - facebook

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost găsit mort în lacul din parcul IOR din Capitală. O persoană care a văzut cadavrul a anunțat la numărul de urgență 112 faptul că un cadavru pluteşte pe lac, în zona Insula Pescarilor. Scafandrii de la ISU au reuşit să scoată la suprafaţa corpul bărbatului, care prezenta rigiditate cadaverică. Poliţia Capitalei a deschis acum dosar penal pentru moarte suspectă

Bărbat găsit mort în lacul din parcul IOR din Capitală

Trupul bărbatului a fost dus la INML pentru necropsie şi pentru a a se afla cu exactitate cauzele decesului. “Au intervenit scafandrii ISU B-IF care au recuperat corpul unui barbat in varsta de aproximativ 35 de ani, care prezenta rigiditate cadaverica. Am fost anunțați în jurul orei 7 dimineața că în lacul IOR plutește un cadavru. Persoana care ne-a apelat ne-a transmis că pare a fi bărbat după hainele cu care era îmbrăcat.

Acest fapt s-a adeverit în momentul în care scafandri au ajuns la el. A fost chemată și Poliția care a deschis acum o anchetă pentru a vedea exact cum a avit loc moartea acestuia. S-a deschis și un dosar penal pentru moarte suspectă, urmând ca procurorii să continue acum cazul până la elucidare”, au transmis reprezentantii ISU Bucuresti Ilfov.

Bărbat găsit mort în lacul din parcul IOR din Capitală. Mort
Scafandrii au intrat în apă pentru a recupera trupul neînsuflețit. Sursa foto – facebook

Morți suspecte în lacul IOR

De-a lungul timpului mai mulți oameni și-au pierdut viața în lacul IOR. În urmă cu doar câteva luni, un alt bărbat de 43 de ani a murit înecat aici. Omul a fost văzut pe mal înainte să intre in apă. Un martor a anunțat incidentul la 112. Pompierii au scos din apă trupul neînsuflețit, care a fost transportat la IML pentru autopsie. Potrivit martorilor, doi polițiști de la poliția locală sector 3, care se aflau în apropiere, au refuzat să intervină, pe motiv că nu știu să înoate.

După ce persoanele care au asistat la întreaga scenă au solicitat ajutor la 112, cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență, precum și polițiștii și cei de la IML au scos cadavrul din apă, la aproximativ 40 de minute după ce bărbatul a dispărut.